Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na spavanju uhićeni bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek i još sedmero

“Upali su nam u kuću i digli nas iz kreveta. Ipak, sada mi je laknulo”

Marijan Đurek
Jurica Galoić/Pixsell
11.12.2009.
u 11:21

Želim da se napokon raščisti je li moj muž kriv jer slušanje tolikih optužbi više nije bilo izdrživo – kaže D. Đurek

U akciji policije i USKOK-a danas je uhićen bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek, ravnatelj Županijske uprave za ceste Vlado Kavać (od 1. siječnja treba prijeći u Zagrebačke ceste), generalni direktor Konstruktora u Zlataru Zoran Zeba, vlasnik zagrebačkog građevinskog obrta M&C Mato Crnac, direktorica Milengrada Marica Duktaj te inženjeri Miroslav Posarić, Željko Šutina i Alojz Kokolek.

Šteta oko 20 milijuna kn?
Sumnjiči ih se za zloporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje dokumentacije, zbog čega je proračun Zlatara oštećen više od 20 milijuna kuna te grad doveden u blokadu. Đurek je uhićen u stanu oko sedam sati, pretrage su bile i u stanovima i uredima ostalih. Đureka i direktoricu Milengrada Maricu Duktaj oko 15 sati policija je dovezla u prostorije USKOK-a na ispitivanje, za što imaju 48 sati, prije traženja istražnog zatvora.

– To je bila autokratska vladavina. Čak ni članovi Poglavarstva ni Vijeća nisu znali što se u gradu događa. Napokon. Bilo je vrijeme da se nešto napravi jer je taj čovjek kriv što zaposlenici Grada nisu dobili već osam plaća – prokomentirao je pročelnik Vladimir Goleš. Zaposlenici Grada do našeg dolaska nisu znali da je među osam uhićenih i njihov bivši gradonačelnik. Supruga uhićenog, Darinka Đurek, rekla nam je:

– Upali su nam u kuću oko sedam sati ujutro. Digli su nas iz kreveta i odveli Marijana. Uzeli su i laptop – rekla je dodavši kako su joj se nakon nekoliko sati slegli dojmovi te je osjetila veliko olakšanje.

 – Želim da se napokon raščisti je li moj muž kriv ili nije jer slušanje tolikih optužbi više nije bilo izdrživo. Ja samo znam da se taj čovjek iz petnih žila trudio nabaviti novac za sugrađane, a da pri tome sebi nije priskrbio ni sitnicu – objasnila je D. Đurek zaključivši kako bi grad Zlatar izišao iz blokade da joj je muž ostao na funkciji.

Ne bi se miješao
Inače, Vlada je odlučila Gradu Zlataru pomoći s milijun i pol kuna radi isplate plaća. Sadašnji gradonačelnik zbog toga se dogovorio s ostalim dobavljačima o deblokadi računa Grada na 15 dana.

– Ne bi se štel mešati – uhićenja je prokomentirao gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar.

Komentara 14

MM
Mladen Miletić
12:48 11.12.2009.

Policija privela bivšeg gradonačenika Zlatara jer je odveo grad u stečaj, kako vidimo i znamo od kada je to napravio prije 5 ili više godina i sada je postalo popularno da se to preispita vidi vidi sud nije politički samoo čeka volju... politike da se malo provjeri...

MO
momak23
14:37 11.12.2009.

USKOK radi svoj posao a država je i dalje ustrajna u suzbijanju mita i korupcije u svim državnim sektorima,nema poštde prema nikome..

DO
doktorica
11:43 11.12.2009.

Sve su to sitne ribe prema Bandiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije