Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Skandalozna odluka'

Uoči izbora 170 članova SDP-a izbačeno zbog duga za članarinu

Zoran Vasić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
05.11.2016.
u 08:15

Zoran Vasić: Skandalozna odluka pogoduje pojedinim kandidatima i kandidatkinjama u unutarstrančkim izborima

Oko 170 članova izbrisano je u zadnjih nekoliko dana iz evidencije sisačkog SDP-a, a predsjednik SDP-a Sisačko-moslavačke županije Zoran Vasić smatra da je ta “skandalozna odluka usmjerena prema eliminaciji pojedinih članova i članica stranke i evidentnom pogodovanju pojedinim kandidatima i kandidatkinjama u unutarstranačkim izborima”.

To Vasić navodi u pismu koje je u petak uputio središnjoj izbornoj komisiji SDP-a te čelništvu stranke. Naime, oko 170 članova sisačkog SDP-a, od njih 375, dobilo je na kućne adrese obavijest o brisanju iz članstva na osnovi neplaćene članarine, a kako se o njihovoj žalbi odlučuje u roku od 30 dana, to znači da će im za vrijeme izbora 19. studenoga status u stranci biti zamrznut te neće moći glasati.

Vasić upozorava da je riječ o pisanoj obavijesti koju nisu ni potpisale ni ovjerile ovlaštene osobe Gradskog odbora sisačkog SDP-a i u kojoj se navodi da je riječ o odluci donesenoj na sjednici Gradskog odbora SDP-a Sisak od 4. listopada za koju on poziv nije dobio pa sumnja da je i održana. Šefica sisačkog SDP-a Kristina Ikić Baniček sklonija je struji Orsata Miljenića, a Vasić Davoru Bernardiću.

>> 'Nisam nanio štetu stranci jer nisam ništa prešutio'

Komentara 4

ZA
zanaše1
08:38 05.11.2016.

Čuvajte se svojih drugova da vas ne bace u Hudu jamu.

DH
dalibor.hren
11:13 05.11.2016.

Stranke, pa tako i partije, bi trebale egzistirati od članarina, a ne od poreznih obveznika!

DH
dalibor.hren
12:01 05.11.2016.

Trebalo bi pogledati po svim strankama i ograncima tko su neplatiše članarine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije