Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogromna šteta Novalji

Unatoč zabranama, na Zrću održan Awake festival: 'Borimo se koliko možemo, ali očito uzalud'

Zrće
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
26.08.2020.
u 11:26

Iza organizacije svih ovih partija na kojima se krše mjere, pa tako i ovog festivala, stoji klub "Noa", rekao je gradonačelnik Novalje

Prošlog je vikenda, unatoč zabrani festivala početkom ljeta, na plaži Zrće održan Awake festival

- Nažalost, istina je. Iza organizacije svih ovih partija na kojima se krše mjere, pa tako i ovog festivala, stoji klub "Noa" koji se jedini nalazi s kolanjske strane plaže Zrće i nad kojim mi nemamo nikakvih ingerencija. To je klub koji je ilegalan, koji se po nikakvim hrvatskim zakonima ne može legalizirati na pomorskom dobru i ovo što rade cijelo ljeto je krajnje nekorektno jer bacaju mrlju na svih nas. Razlika između svih ranijih događanja koja su organizirali sami i ovog festivala je asistencija koju im je pružio "Kalypso", klub s naše strane plaže Zrće, i to, navodno, zbog vanjske terase kako bi imali dovoljno prostora. Međutim, njihovi razlozi uopće nisu bitni, negativni PR koji su nam ovime napravili je ogromna šteta Novalji kao destinaciji, koja od početka poduzima sve baš kako ovakvih događanja ne bi bilo, rekao je za Slobodnu Dalmaciju gradonačelnik Novalje Ante Dabo

Zbog pandemijskih mjera, Stožer civilne zaštite još je krajem lipnja zabranio organizaciju svih festivala u klubovima na Zrću. Patrolirala je po plaži i Civilna zaštita, pojačana ekipom iz Gospića i policijom.

– Kada smo čuli da planiraju taj festival, obavijestili smo sve koji to moraju znati. I policiju i Stožer. Državni inspektorat proveo je nekakvu kontrolu, ali sve je prošlo kao da se ništa nije dogodilo. Borimo se koliko možemo, ali očito uzalud – poručuje Dabo. 

Ključne riječi

Komentara 6

PR
pravednik2
11:36 26.08.2020.

Oj državo...

VE
vedranozretic
12:55 26.08.2020.

Ne shvaćam. Ako se zna koji klub ne poštuje propise, a još usto radi ilegalno, ako se zna ko mu je vlasnik (vlasnici), zašto taj "klub" još egzistira i zašto vlasnici nisu u zatvoru? U Zakonu o trgovačkim društvima, Zakonu o knjigovodstvu i Općem poreznom zakonu našlo bi se dovoljno uporišta za kazneni progon.

Avatar EtTore
EtTore
14:32 26.08.2020.

Dobro je, sad ce i sezona poceti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije