Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Herman Vukušić:

Unatoč stresu Mijo Crnoja osjeća se kao moralni pobjednik

jurčević vukušić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
30.01.2016.
u 08:15

Radilo se rovovski, papir po papir, argument po argument, tekst po tekst, kaže Vukušić o tijeku višesatnog sastanka u Vladi

Iščekujući pismeno razrješenje s dužnosti ministra branitelja, Mijo Crnoja jučer je odradio puno radno vrijeme, obavljajući poslove na relaciji između Ministarstva i Sabora. S obzirom na to da nakon burnih događanja nije bio raspoložen za izjave medijima, koje smatra najodgovornijima za “harangu” koju je doživio, zamolili smo njegova savjetnika dr. Hermana Vukušića da otkrije detalje sastanka s čelnim ljudima Vlade kao i pravnim stručnjacima Čedom Prodanovićem i Jadrankom Sloković, kojem je i osobno nazočio.

Ostavka kao moralan čin

– Sudjelovao sam u višesatnoj detaljnoj analizi svih materijala i dokumenata koje je Mijo Crnoja predočio neovisnom pravnom timu o svojoj nevinosti. Radilo se rovovski, papir po papir, argument po argument, tekst po tekst – kaže dr. Vukušić dodajući da unatoč pritisku medija atmosfera prema ministru Crnoji nije bila neprijateljska.

– Osobno sam na kraju tog dugotrajnog sastanka postavio pitanje prelazi li išta od elemenata, a referirali su se na optužbe koje su teretile Crnoju, granicu građanske nediscipline ili prekršaja, na što mi je iz ekspertnog tima jasno i decidirano rečeno: ne – govori dr. Vukušić dodajući da je i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko nakon sastanka pred medijima objavio da pravni tim nije utvrdio Crnojinu kaznenu odgovornost.

– Detaljna analiza pokazala je da je Mijo Crnoja uistinu nevin za ono za što ga se optužuje, po svakoj točki “optužbe” – kaže dr. Vukušić, kojeg stoga pitamo zašto je onda Crnoja podnio ostavku.

– U svjetlu svih događaja njegova je ostavka visoko moralan čin koji je postavio standarde ponašanja ove vlade, ali se osobno nadam da će se kroz isti standard sagledati i četiri godine mandata bivše vlade – kaže Crnojin savjetnik dodajući da se bivši ministar “unatoč duševnom stresu koji je doživio osjeća kao moralni pobjednik”.

Žestoko se borio

– Kao savjetnik s osam godina staža u radu s premijerima i ministrima poput Jadranke Kosor i Tomislava Ivića, ne sjećam se ovako organizirane medijske harange, točnije linča u kojem je, osim medija, sudjelovalo i obavještajno podzemlje – kaže Vukušić i dodaje da je Karamarko kazao da na Miju Crnoju i dalje računa.

– Vjerujem da će tako i biti iako u ovom trenutku ne mogu reći u radu kojeg tijela će sudjelovati – zaključio je dr. Vukušić. Inače, iz izvora bliskog Vladi doznajemo kako se Crnoja žestoko borio da obrani svoju nevinost, a premda su rezultati ekspertize pokazali da ne postoji kaznena odgovornost, ministru je pristojno sugerirano da bi bilo bolje da prepusti dužnost.

>> Kako su se razvijali detalji sastanaka na kojima se odlučivalo o sudbini Crnoje

Komentara 110

LA
Lavica7
08:41 30.01.2016.

I krivotvoreni potpis lijecnika na invaliditet je isto moralna stvar...

Avatar comandante
comandante
08:29 30.01.2016.

Što jest jest- čovjek stvarno izgleda strešen, od samog početka, ili je posrijedi nešto drugo, vezano uz intelektualne kapacitete??

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
09:10 30.01.2016.

Koji rovovski rad, papir po papir???? Koja detaljna analiza???? Pa bilo ga je dovoljno legitimirati! Pogledati u osobnu iskaznicu i kraj razgovora! Minuta posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije