Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dug nije kriterij

Unatoč kaznenoj prijavi vodi bolnicu i u sanaciji

Sisačka bolnica završila je u sanaciji zbog 52 milijuna kuna duga
Nikola Čutuk/PIXSELL
03.07.2013.
u 17:44

Vlada je imenovala dosadašnjeg ravnatelja dr. Damira Pahića sanacijskim upraviteljem sisačke bolnice

Od 25 zdravstvenih ustanova koje idu u sanaciju, tri su iz Sisačko-moslavačke županije, a Vlada je prošli tjedan imenovala sanacijske upravitelje. Točnije, u slučaje SMŽ samo je sadašnje ravnatelje “preimenovala” u sanacijske upravitelje. Tako je sanacijski upravitelj Doma zdravlja Petrinja, s dugom od 4,2 milijuna kuna, Krešo Kovačićek, Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači, s dugom od 17,1 milijun kuna, Marina Kovač, te sisačke Opće bolnice, s dugom od 52 milijuna kn, Damir Pahić. I upravo je ovo zadnje imenovanje izazvalo buru, jer je ravnatelj bolnice dr. Pahić prije nekoliko mjeseci kazneno prijavljen, od strane policije, pod sumnjom da je od siječnja 2006. do siječnja 2011. pogodovao informatičkoj tvrtki svoga sina, oko dobivanja posla vođenja sustava u bolnici kojom dr. Pahić upravlja.

Unatoč tome, i unatoč ostvarenim gubicima, zadržan je da i dalje upravlja bolnicom, dok su mnogi drugi ravnatelji zdravstvenih ustanova u sanaciji smijenjeni. Tako je smijenjeno vodstvo karlovačke bolnice, čiji je dug manji od sisačke i iznosi 36,9 milijuna kuna, a smijenjena je i ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac, čija je bolnica imala 35 milijuna kuna duga, dakle 20 manje nego sisačka. No, dok je u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja upravlja zdravstvenim ustanovama, na vlasti SDP, baš kao i na državnoj razini, dotle je u Karlovačkoj i Vukovarskoj županiji na vlasti HDZ, pa se i u tome može tražiti razlog selektivnih smjena ravnatelja, jer visina duga očito to nije.

– Jedino što se nameće kao razlog ostanka dr. Pahića je njegova politička podobnost. Dakle, očito da sanacija bolnica nema interes da se ustanove dovede u dobro stanje nego da ih se stavi pod SDP-ovu kontrolu. Nevjerojatno je da čovjek, koji ima kaznenu prijavu direktno vezanu uz poslovanje bolnice, ostane i dalje njome upravljati kao sanacijski upravitelj, dok se mijenjaju ravnatelji bolnica s daleko manjim dugom nego sisačka, rekao nam je Ivo Žinić, potpredsjednik županijskog HDZ-a.
Ministarstvo zdravstva kazuje kako je upoznato s kaznenom prijavom, i da prati razvoj situacije, te ističe kako sama prijava ne znači i krivnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije