Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podlegao ozljedama

Umro Marko Mišić, hrvatski povratnik koji je pretučen u Republici Srpskoj

Svijeća
Pixabay
14.11.2023.
u 19:39

Marko Mišić sa suprugom se 2008. godine vratio na svoje prijeratno ognjište. I ranije je imao problema, kao i brojni drugi povratnici s napadima, zastrašivanjem i krađom imovine.

U bolnici u Slavonskome Brodu preminuo je hrvatski povratnik Marko Mišić kojega su dvojica nasilnika prije mjesec dana napala i pretukla na obiteljskome imanju nedaleko Dervente na području bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske. Mišića (68) su teško pretukle dvije osobe, od kojih je jedan bio maloljetnik, u mjestu Brezici 12. listopada nakon što je pokušao spriječiti krađu drva. Policija ih je uhitila nedugo nakon napada.

Nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Derventi hrvatski je povratnik prebačen u bolnicu u Slavonskome Brodu gdje su konstatirane ozljede opasne po život. Preminuo je u utorak na odjelu intenzivne njege bolnice u Slavonskom Brodu. Hrvatski potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić izrazio je sućut obitelji. Izrazio je očekivanje da će počinitelji biti kažnjeni te biti spriječeni slični slučajevi nasilja prema povratnicima.

"Želim izraziti nadu da je ovo posljednji slučaj da je povratnik stradao, iako je vjerovao u bolju budućnost i suživot, a stradao je štiteći svoju imovinu. Razgovarao sam s predstavnicima institucija i dobio uvjerenja da se ovako nešto neće ponoviti“, izjavio je za Hinu potpredsjednik RS-a Pranjić (HDZ BiH).

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić rekla je kako su povratnici često meta nasilnika, a da izostanak reagiranja institucija rezultira novim slučajevima. "Tužiteljstvo ne funkcionira i nema sankcija, zbog toga se nasilnici osjećaju slobodnije. Da su na vrijeme dizali optužnice, to bi bio jasan znak i poruka nasilnicima“, rekla je Jurišić. 

Marko Mišić sa suprugom se 2008. godine vratio na svoje prijeratno ognjište. I ranije je imao problema, kao i brojni drugi povratnici s napadima, zastrašivanjem i krađom imovine.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Tragedija u Karlovcu: Policajac na motoru usmrtio pješaka koji je prelazio cestu izvan pješačkog prijelaza

Komentara 54

JO
JovanC
20:02 14.11.2023.

Kod nas oni koji su se borili na strani agresora zasticeni ko licki medvjedi a srbi i muslimani povratnike ubijaju ko muhe.

PV
prcko.vita
20:07 14.11.2023.

Pa ti Milanoviću vidi, pa zovi opet Mileta u banske dvore, znaaaaš, pa ga zovi opet na Hvar, znaaaaš. Lijepa Hrvatska sela po bosanskoj Posavini lijepo gorijela a oni koji su uspjeli pobjeći nikad više mira u srcu i duši, znaaaaš.

Avatar horuk
horuk
20:24 14.11.2023.

Lijepo bi bilo analizirati reakcije naše javnost(upitno da ima uopće takvoga slučaja) i njihove javnosti. Osim toga naših zastupnika i njihovih zastupnika. Naših medija i njihovih. Svi oni mjere grubo dvostrukim mjerilima ako je Hrvat žrtva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije