Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin breg

Umjesto zabavnog parka i dalje stižu topovi MORH-a

topovi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
04.08.2014.
u 18:00

Općina ''cima'' državu već godinama, no čuvenog skladišta vojska se neće olako odreći

Kamioni puni topova i drugog naoružanja koji su danima prolazili državnom cestom od Novog Marofa prema Varaždinu pobudili su interes mještana. Riječ je o naoružanju MORH-a, iz kojeg su nam potvrdili da ga prevoze u skladište na Varaždin Bregu, čijim osvajanjem je, kažu upućeni, promijenjen tijek Domovinskog rata.

(Ne)perspektivno

– U tijeku je optimiziranje skladišnih kapaciteta koje koriste Oružane snage RH – kažu u MORH-u, no na pitanje što voze osim topova i odakle – nisu odgovorili.

No dodaju da skladište na Varaždin Bregu smatraju perspektivnim te će ga “do daljnjeg koristiti za Oružane snage RH”. Zanimljivo jer u općini Gornji Kneginec već tri godine govore da će na tom prostoru, a riječ je o 70-ak hektara šumovitih bregova, niknuti tematsko-zabavni park ili neki drugi turistički sadržaji.

– Sad im je perspektivno, no dugoročno su taj prostor proglasili neperspektivnim. Koriste ga kao zamjensko skladište, možda trenutačno nemaju druge kapacitete na raspolaganju – kaže načelnik Goran Kaniški. Dodaje da nisu odustali od plana te su vojni kompleks unijeli u izmjene prostornoga plana, kao poslovnu zonu ugostiteljsko-turističke namjene.

Veza s odlukom DUUDI-ja

– Dobili smo suglasnost MORH-a i ostalih državnih tijela na te izmjene. Dovršen je i zahtjev Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) kako bi nam se taj prostor, u bilo kojem aranžmanu, dao na raspolaganje kad se vojska iseli – kaže Kaniški. A upravo novo dovoženje opreme na Varaždin Breg moglo bi biti vezano za odluke DUUDI-ja koji je ovih dana objavio da traži zainteresirane ulagače u 100 objekata, pretežno bivših vojnih nekretnina.

– Vojska ima previše objekata i već godinama ide na smanjivanje kapaciteta. Dovoz naoružanja na Varaždin Breg i njegovo valjda privremeno skladištenje moglo bi biti vezano upravo uz objavu DUUDI-ja i pražnjenje nekih drugih objekata – kazala nam je upućena osoba.

Komentara 2

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:10 05.08.2014.

Da smo imali ove topove devedeseti godina, bilo bi mnogo maje zrtava na obje strane. samo sila neutralizira silu.

RO
robertbruckner
20:51 04.08.2014.

peljaju ih na paradu hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije