Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remontiran MIG-21

Popularna 'Kockica' današnjim letom dokazala da je spremna za obuku

'29.10.2012., Zagreb - Mig 21 HRZ polijece s piste Zracne luke Zagreb.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
01.08.2014.
u 15:01

Od sedam borbenih aviona, koliko ih je do sada stiglo s remonta iz Ukrajine, ukupno su četiri završila sa svim ispitivanjima i probnim letovima

Zadnji probni let koji je danas obavljen sa zrakoplovom MIG-21 UM, popularnom ''Kockicom“ pokazao je da je zrakoplov potpuno ispravan i spreman za primopredaju HRZ-u i PZO-u. Riječ je o prvom remontiranom MIG-21 dvosjedu koji se sada predaje u operativnu uporabu Oružanim snagama RH, a važan je i zbog obuke borbenih pilota HRZ i PZO-a, priopćava MORH.

Od sedam borbenih aviona, koliko ih je do sada stiglo s remonta iz Ukrajine, ukupno su četiri završila sa svim ispitivanjima i probnim letovima i svakodnevno provode letačke zadaće u sklopu NATO integriranog sustava nadzora i obrane zračnog prostora na području RH.

Proces testiranja zrakoplova i dalje se provodi, a kada završe sa svim testiranjima, predavat će se dalje Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu na operativnu uporabu,  navodi se u priopćenju.

>>Hrvatsko ratno zrakoplovstvo počelo se koristiti dvama MIG-ovima iz Ukrajine

Komentara 4

AN
ANM
20:18 01.08.2014.

Hehehe pa nek se zaboravi kako je precednik kao vrhovni zapovednik na godinu dana onesposobio zračnu odbranu!!! Pa to nije uspeo ni Milošević!!!

Avatar superhik74
superhik74
21:46 01.08.2014.

Podigli smo ratno zrakoplovstvo na nivo sesdesetih godina XX stoljeca kada je Mig-21 bio jedan od najboljih aviona.

Avatar angelkovich
angelkovich
16:17 01.08.2014.

hvala ukrajincima,jope smo velesila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije