Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez stvari

Umjesto s lijepim uspomenama, s maturalca se vratili pokradeni

'maturalac_nnn_sis_080910'
''
09.09.2010.
u 05:25

Netko od vozača trebao je ostati u autobusu i krađa se tada ne bi dogodila, smatra jedan učenik.

Na maturalac smo krenuli veseli, puni energije te sa željom da upoznamo svijet. U Sisak smo došli tužni, preplašeni i pokradeni. Tim je riječima jedan od učenika sisačke Ekonomske škole opisao maturalno putovanje s kojeg se vratio prošli vikend.

Nezadovoljan je prvenstveno zagrebačkom agencijom Petros, koja je organizirala njihovo putovanje u Francusku, Španjolsku i Italiju.

– Imaju najgoreg vodiča, neodgovorne vozače te loš program. Gotovo cijelim putem putovali smo trećerazrednim busom, sjedili na klimavim sjedalima i tiskali se kao sardine. Pola mjesta s popisa putovanja smo preskočili. Vodič ne zna govoriti engleski, a kamoli španjolski – neke su od njegovih primjedbi. Najviše zamjera vozačima i vodiču, koje smatra odgovornima za to što je autobus pokraden u središtu Rima, usred bijela dana.

– Otišli smo u razgledanje, a stvari ostavili unutra. Vodič nam je, naime, napomenuo da ćemo se brzo vratiti te da ništa vrijedno ne nosimo u metro zbog kradljivaca. No, smatram da su vozači krivi, jer pravilo je da jedan uvijek ostane u autobusu baš zbog takvih situacija – objašnjava učenik. Ukradeni su im mobiteli, fotoaparati, originalni dresovi, torbe, majice, hlače, obuća, naočale... Nezadovoljni su i neki roditelji.

– Agencija nije ostvarila ono što je najavljivala u dogovorima. A cijeli slučaj s krađom mogao je biti izbjegnut samo da je netko ostao u autobusu. Uostalom, vodič bi trebao znati da je neoprezno ostaviti autobus pun vrijednih stvari. Potpuno se slažem s primjedbama učenika – kaže Jelenko Radmanović, jedan od roditelja. Direktor agencije Petros kaže da su napravili sve što su i obećali, a da su događaji u Rimu bili stvar više sile.

– Iskreno mi je žao svih koji su oštećeni, ali to nije naša krivnja. Autobus je bio na parkiralištu, zaključan, a vozači nisu obvezni biti u njemu. Neki to rade, ali to nije njihova obveza. Preko naše agencije mogla se osigurati i prtljaga. To je učinilo njih dvanaest – kaže Ante Donadić, direktor.

Ravnatelj škole Zvonimir Balenović kaže da je škola i prijašnjih godina surađivala s tom agencijom i da do sada nisu imali nikakvih problema. Profesori nisu htjeli komentirati slučaj.

Komentara 5

Avatar mliniški
mliniški
18:51 09.09.2010.

Ovi kao da su svi iz HLEBINA. Kad mi penzići putujemo a autobus stane zbog odmora svi na kavu i sl. a JEDAN uvijek dežura pokraj autobusa.Životno iskustvo i malo se uvijek bolje čuva nego bogatstvo. I to je to.-

OB
-obrisani-
11:32 09.09.2010.

Otišli su na razgledanje,a u autobusu ostavili mobitele i fotoaparate.Iskreno me zanima a gdje su namjeravali koristiti npr te fotoaparate.

JM
jedna mama
12:15 09.09.2010.

Inače za one koji ne znaju, mobiteli i fotoaparati nisu dozvoljeni za unošenje u Vatikan, jer bljesak fotića navodno uništava kamen na papinskim grobovima. Ovdje se nažalost ne radi samo o mobitelima i fotoaparatima, već o tome da su djeca ostala bez garderobe, lijekova, dioptrijskih naočala, suvenira, hrane, doslovno bez svega. Sve su ostavili na prijedlog službenog vodiča, gospođe koja ne zna jezike, ali to ju ne sprječava da bude dobro plaćeni vodič. Zašto su obadva vozača napustila autobus??? Zašto djeca nisu obišla sva mjesta predviđena programom puta koji su roditelji dobro platili???? Intreresantno da su profesorice suzdržane od komentara, a bile su prve koje su optužile vozače? Ravnatelj kaže da nikada nisu imali problema s agencijom??? Pa naravno, školi je svaka agencija super, jer svi znamo da profesori putuju za badava! Sve u svemu strašno. Da se bar netko ispričao roditeljima i djeci iz agencije, no ni to se nije dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije