Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavod traži zakupce

Umjesto posla HZZ u najam daje oranice! I to za 500 kn godišnje

'17.04.2012. Koprivnica - Poljoprivrednici koriste zahladjenje i kisu za intenzivnu pripremu oranica za sjetvu kukuruza i drugih kultura. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
12.06.2013.
u 20:42

Bolje je da državna imovina bude u optjecaju nego da stoji zakorovljena i da se susjedi bune

I Hrvatski zavod za zapošljavanje gospodari zemljištem, a da ga uopće posjeduje, znali su samo rijetki. Budući da nisu poljoprivrednici, odlučili su ponuditi u najam zemljište koje je obradivo i to – svima, a ne samo nezaposlenima. Javnim natječajem ovih su to dana učinili s parcelom u Vidovcu pokraj Varaždina.

Zemljište su ovrhom dobili 2008., bilo je “sredstvo osiguranja povrata dugoročnog kredita za poticanje zapošljavanja” jednome stočaru. Dužnik nije vratio kredit pa je Zavod pokrenuo ovrhu. Početna je cijena za parcelu od otprilike 3000 četvornih metara 500 kuna godišnje, a naš je sugovornik iz HZZ-a komentirao kako je bolje da državna imovina bude u optjecaju nego da stoji zakorovljena i da se susjedi bune“, a mogao bi ih globiti i – poljoprivredni redar!”

>> Broj nezaposlenih 14 dana 'zamrznut' na oko 370.000

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije