Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikupljanje pomoći

Umjesto karte, na predstavu s kilogramom šećera ili brašna

Mladi protiv gladi
Goran Ferbezar/PIXSELL
07.05.2014.
u 08:27

Vinkovačka udruga Mladi protiv gladi koja već više od godinu dana uspješno vodi Socijalnu samoposlugu u Vinkovcima koja skrbi o preko 500 siromašnih obitelji, snalazi se na razne načine kako bi popunila police potrepštinama koje su potrebne njihovim korisnicima.

Vinkovačka udruga Mladi protiv gladi koja već više od godinu dana uspješno vodi Socijalnu samoposlugu u Vinkovcima koja skrbi o preko 500 siromašnih obitelji, snalazi se na razne načine kako bi popunila police potrepštinama koje su potrebne njihovim korisnicima.

Najčešće su to akcije prikupljanja raznih artikala u velikim trgovačkim centrima ili akcije koje provode osnovci i srednjoškolci koji kod svojih roditelja prikupljaju pomoć pa je donose u Socijalnu samoposlugu. No, sjetili su se i jednog neobičnog načina prikupljanja pomoći za siromašne. Krajem mjeseca u vinkovačkom Gradskom kazalištu Zajednica Cenacolo će izvesti predstavu "Jedna sasvim obična obitelj", a ulaznica će biti kilogram šećera, brašna, soli, pakovanje tjestenine, konzerva, nešto od higijenskih potrepština ili bilo koji artikal koji treba svakom kućanstvu. Naravno, ako netko nije donio ništa,
može dati novčani prilog, a pogledati predstavu mogu i oni koji ne donesu ništa niti imaju novca za prilog.

Predstava Zajednice Cenacolo u sklopu projekta Iz tame u svjetlo, govori o običnoj hrvatskoj obitelji koja teško živi i zaokupljena svojim problemima ne primjećuje da ima ovisnika u obitelji. Predstava želi reći kako sve polazi od obitelji i kako spoznaja o ovisniku nije kraj svijeta jer postoji Zajednica Cenacolo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije