Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽINA SLOBODE

Umirovljenik (73) opljačkao banku da bi se mogao vratiti u zatvor

'02.12.2008-, Pula - Pulski zatvor je kaznionica zatvorenog tipa, a smatra se jednim od najsigurnijih u RH te je jedan od cetiri zatvora u drzavi koji imaju poseban odjel za izdrzavanje kazne. Iako po
'Dusko Marusic/Vecernji list'
13.02.2013.
u 17:50

Umirovljenik je većinu života zbog pljačke proveo u zatvoru, a kad je nakon izlaska saznao da mu je zbog bolesti ostalo svega nekoliko mjeseci života, odlučio se vratiti u sigurnost jedine okoline koju poznaje

Izlazak na slobodu očito nije previše impresionirao 73-godišnjeg umirovljenika Waltera Ubenhauna iz Južne Karoline pa je prošle subote opljačkao jednu banku u Chicagu kako bi se što prije vratio iza rešetaka.

Walter je, navodi Daily Mail, većinu života zbog pljačke proveo u zatvoru, a kad je nakon izlaska saznao da mu je zbog bolesti ostalo svega nekoliko mjeseci života, odlučio se vratiti u sigurnost jedine okoline koju poznaje. Stoga je pomoću štapa ušetao u banku Harris te uz prijetnju pištoljem otuđio 4178 dolara. Radnici je priznao da se na pljačku odlučio jer mu u životu nije preostalo ništa drugo negoli povratak u zatvor. Zahvaljujući nadzornim kamerama, policija ga je ubrzo identificirala i potom uhitila u obližnjem motelu.

U ponedjeljak ga čeka suđenje, a ako bude proglašen krivim, može dobiti kaznu do 20 godina zatvora.

>>Počinio četiri pljačke u roku od šest dana

Komentara 3

IS
istina123
19:07 13.02.2013.

Ne odobravam pljačku, ali barem če imati tri obroka dnevno.

CA
capto a parva
19:12 13.02.2013.

... ja biu pljačkao ... ali neznam koga ....

JV
josip.veric
21:00 15.02.2013.

Tip je legenda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije