Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTAR ODGOVOR

Umirovljenici zajedno: Na poziv na suradnju iz HSU-a uzvratili uvredama

Zagreb: Konferencija za medije pod nazivom "Božić i umirovljenicima"
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
22.02.2023.
u 11:55

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u utorak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu Umirovljenici zajedno ocijenivši da se radi o "opskurnim" strankama i udrugama koje nose etiketu "lažnih umirovljenika i propalih političkih preslagivača"

Koalicija stranaka Umirovljenici zajedno poručila je u srijedu kako im je na poziv na suradnju Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) uzvratila uvredama i porukama mržnje, što je ocijenila još jednim dokazom političke dezorijentiranosti vodstva HSU-a. "Nevjerojatno koliko je frustrirajuće na vodstvo HSU-a djelovao uspješno okupljanje i početak zajedničkog djelovanja umirovljeničkih stranaka i udruga okupljenih oko zajedničke platforme Umirovljenici zajedno", priopćili su iz platforme.

Dodaju kako je reakcija HSU-a na uspješno okupljanje nešto "nezabilježeno u političkom životu Hrvatske i predstavlja politički 'pucanj u vlastitu glavu', licemjerje bez presedana i neviđeno bahaćenje". "Kazati za sve nas da smo 'grupica kandidata za saborske fotelje' je samo još jedan dokaz potpune političke dezorijentiranosti vodstva HSU-a, stranke koja se protivno logici i zdravom razumu odrekla parlamentarnog statusa", poručili su.

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u utorak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu Umirovljenici zajedno ocijenivši da se radi o "opskurnim" strankama i udrugama koje nose etiketu "lažnih umirovljenika i propalih političkih preslagivača". Iz platforme odgovaraju kako je problem predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića da s Hreljom "pored ili ispred sebe ne može do saborske fotelje, a to je po svemu sudeći jedino što Gabričevića zanima". 

"Jedini koji svojim lažima pokušava provesti političku prevaru, obmanu i podvalu jest sam Gabričević, koji je na lažnim obećanjima da će pokrenuti ujedinjenje umirovljeničkih stranaka dobio povjerenje svojih članova kako bi postao predsjednik HSU-a, a sva njegova obećanja su trajala točno do proglašenja njega predsjednikom HSU-a", poručuju Umirovljenici zajedno.

VIDEO Potres na političkoj sceni: Hrelja izbačen iz HSU-a, otkrio kako je došlo do toga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije