Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez incidenata

Ultraši iz Splita otišli zadovoljni, intervencije službi zanemarive

17.07.2016., Split - Poljud i okolica jutro nakon Ultra Europe festivala.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/27
18.07.2016.
u 11:10

Hoće li Ultra ostati u Splitu, organizatori još nisu odlučili. Goran Kovačević očekuje da će Ultra Europe ostati kod nas

Svi podaci koje smo dobili pokazuju da je još jedna Ultra pošla dobro. Intervencije službi su bile zanemarive s obzirom na broj posjetitelja – kaže splitski dogradonačelnik Goran Kovačević, koji se zahvalio svim službama, od čistoće, policije, medicinskog osoblja, zaštitara, taksista do parkova i nasada koji su zaslužni što je 4. Ultra Europe prošla više nego dobro. Službena konačna brojka o posjećenosti Ultre još se čeka, ali kreće se oko 60.000 ljudi koliko se procjenjuje da ih je bilo na poljudskom travnjaku u nedjelju. 

Iako je prva večer otkazana zbog jake bure, ultraši su na koncu ipak iz Splita otišli zadovoljni, kao što su zadovoljni i splitski ugostitelji, iznajmljivači, taksisiti... Djelatnici HMP imali su 19 intervencija tijekom zadnjeg dana održavanja Ultre na Poljudu, a 11 je partijanera noć završilo u splitskom KBC-u. Ozbiljnijih slučajeva nije bilo. Party je osiguravalo i 16 vatrogasaca sa 4 vozila. Ni oni nisu imali značajnih intervencija.

Splitska Policijska uprava izvijestila je kako je prije, za vrijeme i nakon festivala elektronske glazbe Ultra Europe 2016. održanog 17/18. srpnja privedeno 118 osoba, od kojih 72 strana i 46 hrvatskih državljana, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 40-godišnjaka kojeg su policijski službenici u nedjelju na ulici u Splitu zatekli s 44 komada ecstasyja i 0,35 grama amfetamina, podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

Što se tiče cijelog perioda održavanja Ultre od 15. do 18. srpnja, kao i nakon završetka, nisu zabilježeni sigurnosno značajni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i oštećenja imovine.

Privedeno je ukupno 296 osoba, od kojih 189 stranih i 107 hrvatskih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 8 osoba je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u dilanje. Oduzeto je ukupno 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79 grama amfetamina, 253 grama marihuane, 34 grama kokaina, 12 grama hašiša i gram ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od 588.596 kuna.

-Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za događaj, uz angažman većeg broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala. U tom periodu poduzet je niz preventivnih radnji, u cilju pravovremenog prepoznavanja i suzbijanja kažnjivih ponašanja i situacija koje potencijalno mogu ugroziti sigurnost građana i posjetitelja festivala.

U odnosu na suzbijanje zlouporabe droga, policijski službenici su od 1. do 14. srpnja, proveli više kriminalističkih istraživanja, te su protiv osam osoba podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama – poručili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Hoće li Ultra ostati u Splitu, organizatori još nisu odlučili. Ultra još traje, seli se na otoke – Hvar, Brač i Vis – ali kada sve prođe i podvuče se crta, organizatori i splitska Gradska uprava sjest će i dogovoriti se idu li dalje. Goran Kovačević očekuje da će Ultra Europe ostati kod nas.

>> Publika je pjevala s Guettom kao da se na stageu nalazi Mišo Kovač!

Komentara 3

OB
ObrenM
18:09 18.07.2016.

Leglo prostitucije, droge, alkohola, nasilja, prljavstine-ali sve za judine skude.

SU
subara
18:14 18.07.2016.

sex i droga.

Avatar babas
babas
03:06 21.07.2016.

I narkomani troše,neka ih policija ostavi na miru tih par dana da se drogiraju,u protivnom će Ultra promijeniti destinaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije