Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mala beba

Ulovio ribu od 200 kg pa je pustio u more: Neka beštija živi

riba
Foto: Screenshot
12.07.2019.
u 08:55

Uhvatili smo ovu ribu u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini od 75 metara u mriže carice, stajaćice. Imao je težinu oko 200 kg, naraste on u Jadranu i do tonu, a vani malo i više, kaže Nino Mrvica

Vodički ribar Nino Mrvica u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini 75 metara ulovio je 200 kilograma tešku ribu bucanj.

Iako je riba bila golema, zapravo je jako mlada te će doseći težinu i preko tone pa su je ribari vratili u more.

– Uhvatili smo ovu ribu u akvatoriju Blitvenice i Žirja na dubini 75 metara u mriže carice, stajaćice. Imao je težinu oko 200 kg, naraste on u Jadranu i do tonu, a vani malo i više. U Kaliforniji je uhvaćen 2 i pol tone težak primjerak. Konkretno mi je prvi put da sam uhvatio bucnja, ali egzotičnijih vrsta je bilo. Znala se kornjača uhvatiti, pa bih je oslobodio i pustio, a pošto može duže bez zraka, zasad sam ima sriću pa su sve bile žive – ispričao je Mrvica za morski.hr.

– Ne volim ubijati ono što nije u svrhe prehrane i komercijalne svrhe. A za bucanj ne postoji tržište. Je li zaštićena vrsta ili nije, ne znam, ali ja sam ga pustio. Život je život, neka beštija živi, nemam potrebu zadržavati išta iz mora radi atrakcije. Puštamo sve što je malo, nedoraslo i nije sklono mriješćenju jer triba i dogodine loviti i raditi, ali i ostaviti za buduća pokoljenja – dodao je.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Psychlist
Psychlist
12:46 12.07.2019.

Svaka čast. Svi ljudi trebaju tako, bez iživljavanja bi svijet bio bolje mjesto.

TR
treb
09:31 13.07.2019.

Bravo, to je čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije