Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni Drežničani

Ulica zaudara na fekalije s dječjeg igrališta

dreznik
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
14.03.2014.
u 12:20

Problem je u tome što se takozvana materijalka za visokog vodostaja ispuni i fekalnom vodom, što se događa unazad tri godine

Smrdi vam? A kako tek navečer smrdi?! Smrdi doslovno po dreku – kaže nam jedna od okupljenih mještanki Drežnika. Između Dubrovačke ulice i željezničke pruge stoji depresija, takozvana materijalka, u kojoj se nalazi dječje igralište.

Mještani tvrde da djeci više ne dozvoljavaju igru na tom mjestu. Za vodostaja se materijalka ispuni, međutim unazad tri godine nije riječ samo o oborinskoj vodi, nego o fekalnoj, o čemu svjedoče mirisi, te ženski ulošci i toaletni papiri koji zaostaju nakon što se voda povuče. “

Tko truje našu djecu”, pitaju se u gradskoj četvrti Drežnik-Hrnetić.

– Snimite i neka vide kako i gdje nam se djeca igraju. Pošaljite to gradonačelniku – kaže jedna mještanka, dok joj susjed odgovara:

– Nema njega tu, nisu izbori. Žale se da navečer ne otvaraju prozore.

– Problem se pojavljuje od izgradnje precrpne stanice i treba ga dugoročno riješiti, a prebacivanje loptica ne moramo trpiti. Tražimo hitnu reakciju odgovornih na čelu s gradonačelnikom, jer kilometar od središta grada imate septičku jamu.

Trpimo smrad i plašimo se zaraza – kaže predsjednik Vijeća GČ Drežnik-Hrnetić Ivan Crnković. Nikola Marijanić iz Drežnika smatra odgovornim prije svega Vodovod i kanalizaciju.

– Kanali su zatvoreni i nitko ih ne čisti – dodaje Marijanić. Hrvatske vode su nedavno, kada smo pisali o tome, istaknule da je odgovornost Grada izgraditi odvodni sustav u materijalki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije