Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oleksander Šerba

Ukrajinski diplomat: Kao kompenzaciju za smrti muževa i sinova, Ruskinje dobile 140 dolara

Foto: Twitter
1/4
26.04.2022.
u 23:09

- Ne izgledaju sve udovice i djeca mrtvih putinista nesretno - istaknuo je bivši veleposlanik u Austriji.

Ukrajinski diplomat Oleksander Šerba na Twitteru je objavio fotografije koje navodno prikazuju ruske udovice i majke mrtvih vojnika iz proruskih separatističkih snaga.

Na fotografijama žene poziraju s novcem koji je, napisao je Šerba, kompenzacija koju su dobile od Rusije za smrt svojih supruga i sinova.

- Kompenzacija iznosi oko 140 dolara - napisao je Šerba u jednoj objavi, a u sljedećoj je objavio fotografiju majke i sina koji u rukama drži dvije 10.000 rubalja odnosno nešto više od 900 kuna.

- Ne izgledaju sve udovice i djeca mrtvih putinista nesretno - istaknuo je bivši veleposlanik u Austriji.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
12:33 27.04.2022.

Koja propaganda haha Zar netko stavrno vjeruje da ako Kuleba objavi da je to sve provjereno istina. haha Da, bas bi sin i majka se naslikavali u tom trenutku i smijali. Isto tako nema smisla ni Ruska vlada da slika i jos zamisli Z sastrane haha Cisti fake da nemre biti veci fake, cak se netko potrudio da izgleda ko parodija. Al fenomen je kaj 80% ljudi uopce ne misli glavom, podlozno lazima i jedna i druga strana.

MH
Max.hr
23:16 26.04.2022.

Koliko vrijedi život Rusa??? 900 kuna. Pudl košta 900 Eura.

GO
goran2hr
09:12 27.04.2022.

Prije nekoliko godina, bila je na HTV-u emisija gdje je HTV ekipa razgovarala u Rusiji sa jednim ratnim veteranom (rat u Čečeniji, nije invalid) koji je bio ogorčen nebrigom Rusije za svoje branitelje. Cilj i ton emisije je bio posramiti Rusiju. Pa tako taj nezadovoljni veteran se požalio da je za svoje učešće u ratu od Rusije dobio SAMO stan, mirovinu od 4000,00 kuna (preračunato) i pravo da se pored toga zaposli i dalje radi. Kada to usporedimo sa pravima hrvatskog branitelja (koji nije HRVI, poginuli, nestali ili uvaljan u vrh udruge), zapravo je TV ekipa posramila Hrvatsku. Ako ovo nije neki ukrajinski fake news, onda je to neka početna jednokratna pomoć i sigurno je kako će se Rusija za obitelji svojih poginulih vremenom dostojno pobrinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije