Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađen izrešetan

Ukrajini izručio helikopter pa s novcem pobjegao u Španjolsku: Ruski pilot ubijen zbog kobne pogreške

Russian Pilot Who Defected To Ukraine Found Dead In Spain
Foto: Kirill Chubotin
1/3
21.02.2024.
u 10:59

Maksim Kuzminov (28) ruski je Mi-8 pun vojne opreme predao Ukrajini u ljeto 2023. godine te je za svoje herojsko djelo od Ukrajine dobio 460.000 eura, ali je istodobno sebi potpisao smrtnu presudu

Ruski prebjeg Maksim Kuzminov (28) pronađen je ustrijeljen u blizini Alicantea u Španjolskoj. Kuzminov je ruski Mi-8 pun vojne opreme predao Ukrajini u ljeto 2023. godine, nakon čega se skrivao u Španjolskoj. Za svoje herojsko djelo od Ukrajine je dobio priličan iznos od 460.000 eura, ali je istodobno sebi potpisao smrtnu presudu jer su ga od tada Putin i njegove pristaše smatrali "izdajnikom". Progonili su ga i pozivali na ubojstvo, piše Bild

Kako je potvrdila ukrajinska vojna obavještajna služba, Kuzminov je odlučio pobjeći s novcem i nastaniti se u Španjolskoj, no umjesto da se ondje ponaša neprimjetno, radio je kobne pogreške. Mediji povezani s Kremljem izvijestili su da je održavao kontakt s prijateljima i obitelji te da se "neprimjereno ponašao, vikao i stalno pijano brbljao o svom prošlom i sadašnjem životu". Fatalnu pogrešku napravio je kad je pozvao svoju bivšu djevojku i tako Putinova plaćenog ubojicu naveo na trag. Ubrzo su ga pronašli, izrešetali s 12 hitaca i pregazili automobilom. 

POVEZANI ČLANCI:

Njegovo tijelo "puno rupa" u garaži je pronašao lokalni stanovnik. Svi tragovi vode prema Kremlju, a ruska novinska agencija Tass ima još jednu teoriju – tvrdi da je Ukrajina mogla ubiti Kuzminova kao "nezgodnog svjedoka". No očigledni pozivi na ubojstva u Rusiji, s nagovještajima da će ga Putinove tajne službe pronaći i ubiti, govore drukčije. Ruska državna televizija otvoreno je izjavila da je naredba izdana i da je njezino izvršenje samo pitanje vremena. "Pronaći ćemo tog čovjeka i kazniti ga po najvećoj mjeri zakona naše zemlje jer je izdao svoju braću", rekao je jedan časnik.

VIDEO Preminuo Aleksej Navaljni, veliki kritičar ruskog predsjednika Putina

 

 

 

 

 

Komentara 41

KI
kimy
12:46 21.02.2024.

Herojsko delo bi bilo da je to uradio iz ubeđenja, prebegao sa helikopterom i nastavio da se bori na strani Ukrajine ali dezerter je naplatio skoro pola miliona eura i otišao da uživa u Španiju. Naplatio ukradeno i zna se kako se to zove.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:28 21.02.2024.

Treba i dodati da su tada s njim u helikopteru bila još dva vojnika, koji se nisu željeli predati Ukrajincima, i koji su tada ubijeni...

SK
skupiduša
15:34 21.02.2024.

Nije to nikakvo herojstvo, to je obična izdaja iz koristoljublja. Što bi ste rekli onome tko bi u ratu hrvatski avion prodao neprijatelju, bi li tada taj bio heroj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije