Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podaci o gubicima

Ukrajinci tvrde: Neprijatelj izgubio više od 11 tisuća ljudi, uništeno 290 tenkova...

A view shows destroyed Russian Army all-terrain infantry mobility vehicles Tigr-M (Tiger) in Kharkiv
Foto: VITALIY GNIDYI
1/3
07.03.2022.
u 12:22

Neprijatelj je, navode Ukrajinci, ostao i bez 117 topničkih sustava, sedam dronova te tri plovila

Obrambena obavještajna služba Ukrajine objavila je podatke o neprijateljskim gubicima od početka ruske invazije, 24. veljače, do danas. Kako navode, Rusija je izgubila više od 11 tisuća ljudi

Što se tiče vojne opreme, uništeno je 46 zrakoplova, 68 helikoptera, 290 tenkova te 1586 drugih vojnih vozila.

Neprijatelj je, navode Ukrajinci, ostao i bez 117 topničkih sustava, sedam dronova te tri plovila. 

Podaci se, dodaju, ažuriraju te je izračun gubitaka kompliciran zbog "visokog intenziteta neprijateljstava". 

Podsjetimo, proruski separatisti pokrenuli su u nedjelju ofenzivu u lučkom gradu Mariupolju, na jugu Ukrajine, a borbe se uglavnom vode u zapadnom dijelu grada, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Ministarstvo također tvrdi da će ruske snage obustaviti vatru i otvoriti humanitarni koridor za 400.000 ljudi u opkoljenom gradu. 

Ukrajina će danas pozvati najviši sud Ujedinjenih naroda da naloži Rusiji da zaustavi svoju invaziju, tvrdeći da Moskva opravdava napad na temelju pogrešnog tumačenja Konvencije o genocidu.

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

VIDEO Rusi najavili otvaranje koridora za evakuaciju civila u više gradova. Ukrajinci: To je potpuno nemoralna priča.

Ključne riječi

Komentara 107

Avatar horuk
horuk
14:01 07.03.2022.

Sve to nije istina, tu Rusa uopce nema jer je Putko javno obecao da nece napasti Ukrajinu. Tako da tamo nema rata, one kolone i sruseni zrakoplovi su samo Hollywood-animacija. Nebi Rusi mogli imati gubitke jer je to nepobjediva vojskaa koja ce i nasim susjedima pomoci u niihovim zeljama za tudjim teritorijem (dok ce oni sami ostati u pozadini skriveni, ovako nepobedivi junaci preko interneta).

Avatar Foton
Foton
13:34 07.03.2022.

Rusi jos nisu osvojili niti Harkiv, a do druge strane Ukraine, Lviva, ima nekih 1200 km. Pred njima je krvavi gerilski rat sa gerilom naoružanom najboljim zapadnim oruzjem. Meni sve vise izgleda da Rusija jednostavno nema dovoljno vojske da kontrolira tu ogromnu zemlju. A ruski vojnici sve vise shvacaju u sto ih je Putin uvukao, moral i priprema su im nikakovi.

OP
opapara
13:29 07.03.2022.

inače u rusiji je prije par dana izglasn zakon da idete u zatvor ili sibir na 15 godina ako umjesto "specijalna operacija" govorite "rat"....isto tako je izglasano da 15 godina idete u sibir ili zatvor ako netko u javnost pusti informacije o ruskim gubicima u ratu....tako da vjerujem ukrajincima 100%.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije