Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz istraživačkih laboratorija

Ukrajina tvrdi: Rusi su ukrali radioaktivne tvari iz Černobila, one bi mogle biti smrtonosne

FILE PHOTO: A general view shows the New Safe Confinement structure over the old sarcophagus covering the damaged fourth reactor at the Chernobyl Nuclear Power Plant, in Chernobyl
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/3
10.04.2022.
u 15:28

Ranije ovog tjedna ukrajinski ministar energetike German Gulaščenko rekao je da su se ruski vojnici izložili "šokantnoj" količini nuklearnog zračenja

Ruske snage koje su okupirale nuklearnu elektranu u Černobilu su, prema tvrdnjama iz Ukrajine, ukrale radioaktivne tvari iz istraživačkih laboratorija koje bi ih mogle ubiti.

Ukrajinska državna agencija za upravljanje zonom isključenja objavila je na Facebooku da su ruski vojnici ušli u skladište istraživačke baze Ecocentre i ukrali 133 visoko radioaktivne tvari.

- Čak i mali dio ove aktivnosti je smrtonosan ako se postupa neprofesionalno - navela je agencija dodajući kako je "lokacija ukradenih tvari trenutno nepoznata", prenosi BBC uz napomenu kako informaciju nisu mogli samostalno potvrditi.

Ranije ovog tjedna ukrajinski ministar energetike German Gulaščenko rekao je da su se ruski vojnici izložili "šokantnoj" količini nuklearnog zračenja, rekavši da bi neki od njih mogli imati manje od godinu dana života.

- Kopali su zemlju kontaminiranu radijacijom, skupljali radioaktivni pijesak u vreće, udisali ovu prašinu - naveo je u petak. 

VIDEO Olupina najvećeg zrakoplova na svijetu još je jedan rezultat ruske invazije

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

 

Ključne riječi

Komentara 7

V0
Vlaskoulicanec3.0
15:43 10.04.2022.

Rusija ima radioaktivnog materijala na bacanje i sada će uzimati ovi iz Černobila... Ma najte nas...

PA
pavlov
12:09 11.04.2022.

Šta znaju Rusi što su to radioaktivne čestice???? Uzme Rus i nosi....

DE
dedač
19:55 10.04.2022.

nego dajte malo STOŽER, fali mi!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije