Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija traži počinitelja

Ukradena zastava sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu

policajac
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
03.04.2022.
u 09:32

To nije prvi put da Vijeće u Varaždinu prijavljuje oštećenje i krađe. Takvih je slučajeva posljednjih godina bilo nekoliko.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu predstavnika Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina, kojom prijavljuje da je od 1. do 2. travnja nepoznati počinitelj  u ulici Alojzija Stepinca u Varaždinu s vanjskog zida prostorija Vijeća izbacio iz ležišta metalni stalak za zastave i bacio ga u dvorište, te otuđio zastavu. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

- Od same prijave, policijski službenici intenzivno provode sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti oštećenja i pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela - kažu u PU varaždinskoj. To nije prvi put da Vijeće u Varaždinu prijavljuje oštećenje i krađe. Takvih je slučajeva posljednjih godina bilo nekoliko. 

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj osudio je ponovni čin uništavanja imovine srpske nacionalne manjine u Varaždinu. - Ovakva djela mržnje u našem su gradu potpuno neprihvatljiva i zahtijevaju stroge sankcije. To nije Varaždin, to su učinili ljudi koji su sve ono što nije Varaždin - grad u kojem se uvažavaju, poštuju i prihvaćaju različitosti. Srpska nacionalna manjina, kao i sve druge nacionalne manjine, za nas su ravnopravni građani našeg grada i uvijek će imati našu podršku -  rekao je Bosilj.

Komentara 7

Avatar Django
Django
12:45 03.04.2022.

Nek se raspitaju kod Kajtazija. On je sigurno čuo nešto o tome.

VI
Vivian
16:01 03.04.2022.

Proglasite izvanredno stanje !

DU
Deleted user
18:00 03.04.2022.

Čudno pa kome treba srpska zastava u Hrvatskoj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije