Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od izručenja

Ukinuta odluka o izručenju B. Vučurevića Hrvatskoj i BiH

Vučurević
Zdenko Jurilj
20.05.2011.
u 19:32

Beogradski sud smatra da trebinjski ratni gradonačelnik "nije bio stvarno nadležan za odlučivanje tijekom rata"

Prozivni sud u Beogradu ukinuo je odluke Višeg suda u Šapcu o izručenju i produljenju pritvora ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću jer drži da "nije bio stvarno nadležan za odlučivanje tijekom rata", izjavila je danas Tanjugu glasnogovornica suda Mirjana Piljić pojašnjavajući kako je "stav Prizivnog suda da o molbama Hrvatske i Bosne i Hercegovine za izručenje Vučurevića treba odlučivati Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kao isključivo nadležan sud".

Nakon ove odluke Vučurević je iz pritvora u Šapcu prebačen u Okružni zatvor u Beogradu, rekao je Tanjugu sudac Višeg suda u Šapcu Saša Knežević. Prizivni sud drži da se izručenja Vučurevića traže radi vođenja kaznenog postupka za djelo iz grupe kaznenih djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, a "to je u smislu Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupcima za ratne zločine isključivo nadležno Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu", javili su večeras mediji u Srbiji.

- Odluke Višeg suda ukinute su u povodu žalbi Vučurevićevih branitelja, a po službenoj dužnosti - objasnila je Mirjana Piljić.

Hrvatsko tužiteljstvo podiglo je 2008. optužnicu protiv Božidara Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civila na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995., a  uhićen je 4. travnja na graničnom prijelazu Karakaj u Malom Zvorniku temeljem tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

Komentara 27

Avatar Milan-O
Milan-O
23:26 20.05.2011.

Ameri su likvidirali Osamu,što mi čekamo.

DJ
djanii
16:07 22.05.2011.

Eh glupi Hrvatski narode i ja sa vama,pa to su srbi,nedaju K.dragana,pa ovog majmuna vučurevića,mladića hadžića plus one obične krvnike ubojice koji su se razmigoljili po engleskoj i australiji i americi itd itd

DU
Deleted user
04:31 21.05.2011.

Glglavno je da beograd \"smatra\".... I da Zagreb suti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije