Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
život nakon brexita

UK omogućio ostanak 3,3 milijuna građana iz EU i EEA država, vlada zadovoljna brojem prijava

Dominic Cummings, special advisor for Britain's Prime Minister Boris Johnson, is seen near Downing Street, in London
Foto: John Sibley/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
18.06.2020.
u 15:58

Građani su pokazali veliku razinu zainteresiranosti za ostankom u Ujedinjenom Kraljevstvu i nakon Brexita

Ujedinjeno Kraljevstvo dosad je dopustila ostanak u državi čak 3.3 milijuna građana koji dolaze iz zemalja Europske unije i Europskog gospodarskog prostora, što čine Lihtejnštajn, Island i Norvešku. 

Po procjenama stručnjaka, u Ujedinjenom Kraljevstvu do Brexita je živjelo između 3 i 3.8 milijuna ljudi samo iz EU, a veliku zainteresiranost za ostankom u zemlji pokazali su i nakon Brexita, prenosi Guardian

Dok je 57 posto građana koji su se prijavili dobilo ''settled status'', naziv koji Britanci koriste za građane koji žive duže od pet godina u državi, 41 posto njih dobilo je varijantu statusa za građane koji žive manje od pet godina tamo - ''presettled status''.

28,900 prijava dosad je poništeno, 14,100 njih bilo je nevažeće, a samo njih 900 bilo je odbijeno. Većina odbijenica bilo je zbog toga što nisu kvalificirani za ostanak u državi, a 1 posto njih zbog kriminalnog dosjea

Budući ministar za granice i imigracije Kevin Foster objavio je kako je jako zadovoljan brojem prijava te ''potiče sve koji nisu dosad to napravili, da naprave što prije''.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije