Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU vukovarsko-srijemska

Uhvaćeni krijumčari migranata: Autom se zabili u policijsko vozilo pa pokušali pobjeći

Slavonski Brod: Zbog ilegalnih migranata policija na brojnim punktovima uz prometnice provodi pojačani nadzor
Ivica Galovic/ PIXSELL
15.03.2024.
u 17:07

Kako navode iz policije utvrđeno je kako se radi o 22-godišnjem državljaninu Gruzije koji je, u trenutku prometne nesreće, u osobnom automobilu registracijskih oznaka Srbije prevozio strane državljane

Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su jučer uhitili dvojicu državljana Gruzije radi sumnje u krijumčarenje ljudi. Prema navodima policije oni su u četvrtak, u 15 sati, dobila dojavu o nezakonitom prelasku državne granice dva vozila na području PP Ilok. Međutim, prilikom dolaska u susret jednom od vozila na poljskom predjelu kod Iloka vozač osobnog automobila je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u službeno policijsko vozilo, nakon čega se dao u bijeg no ubrzo je zaustavljen na kružnom toku državne ceste D2 kod Iloka. Kako navode iz policije utvrđeno je kako se radi o 22-godišnjem državljaninu Gruzije koji je, u trenutku prometne nesreće, u osobnom automobilu registracijskih oznaka Srbije prevozio strane državljane.

Sudionicima prometne nesreće je pružena liječnička pomoć u KBC Osijek i OB Vukovar gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći dvije strane državljanke zadobile teške tjelesne ozljede od kojih jedna opasne po život, dok je dvoje stranih državljana zadobilo lakše ozljede, kao i policijski službenik koji je upravljao službenim automobilom.

Međutim, niti to nije bio kraj jer je nedugo potom, u 15:20 sati, policija kod Iloka zaustavila minibus, registracijskih oznaka Srbije, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Gruzije, dok su  se u vozilu također nalazili strani državljani.

- Oba vozača, državljana Gruzije su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. U službene prostorije policije dovedeni su i strani državljani radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj. Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja kako su 22-godišnjak i 48-godišnjak počinili navedeno kazneno djelo, iz koristoljublja omogućivši stranim državljanima da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku, dok se 22-godišnjaka sumnjiči i za kaznena djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći – stoji u priopćenju PU.

POVEZANI ČLANCI:

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njih podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. Prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije