Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC

Uhvaćen serijski kradljivac radnih strojeva

Željeznička pruga
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
20.04.2020.
u 10:42

Nakon kraće vožnje jedan radni stroj ostavio je u obližnjem šumarku kod čakovečke bolnice, dok je drugi ostavio nedaleko skladišnog prostora nakon što su ga uočili građani, pa se uplašio.

Policija je otkrila tko je na željezničkoj pruzi Čakovec - Mursko Središće ostavio rovokopač na koji je naletio putnički vlak.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 27-godišnjak s područja grada Čakovca počinio tri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, a jedna od njih je i građevinski stroj koji je ukrao tijekom noći s 12. na 13. ožujka ove godine u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu, na dvorištu bivšeg sportsko-rekreacijskog centra.

Rovokopačem se odvezao prema željezničkoj pruzi i ostavio ga na željezničkom mostu preko kanala Trnave, te se pješice se udaljio u nepoznatom smjeru.

Na stroj je 13. ožujka u jutarnjim satima naletio putnički vlak. Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a zabilježena je materijalna šteta na vlaku, rovokopaču i dijelu kabelske mreže uz prugu, procijenjena na više desetaka tisuća kuna. No, to nije sve.

Osumnjičeni je 27-godišnjak krajem siječnja i sredinom veljače ove godine na gradilištu sjeverne zaobilaznice u Čakovcu i u skladišnom prostoru privatnog poduzeća u Mihovljanu ukrao još dva radna stroja!

Nakon kraće vožnje jedan radni stroj ostavio je u obližnjem šumarku kod čakovečke bolnice, dok je drugi ostavio nedaleko skladišnog prostora nakon što su ga uočili građani, pa se uplašio. 

Ključne riječi

Komentara 6

XM
xman100
13:18 20.04.2020.

Nije to samo serijski kradljivac nego puno gore. Ostaviti stroj na pruzi?

Avatar EUJ-
EUJ-
10:44 20.04.2020.

Niš posebno osim da je iznenađenje da hrvati vole raditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije