Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna zabava

Uhitili Šveđanina koji je u kuhinji stana gradio nuklearni reaktor

nuklearka (1)
Reuters/AFP
03.08.2011.
u 22:53

Da gospodin Burns iz Simpsona postoji, ovaj bi Šveđanin vjerojatno dobio angažman u njegovoj nuklearki.

Izrada nuklearnog reaktora u kućnoj radinosti nije dopuštena, ali to vjerojatno nije znao Šveđanin iz grada Angelholma koji je zbog takve “zanimacije” nakratko završio iza rešetaka. Neimenovani nuklearni entuzijast reaktor je gradio u kuhinji. Sav materijal nabavio je preko interneta, uključujući i Geigerov brojač, a za svoj je pothvat razmontirao i detektore dima koji sadržavaju male količine radioaktivnog materijala. Sve faze gradnje reaktora detaljno je opisivao na blogu hvaleći se svojim uspjesima. Policija ga je otkrila nakon što je dobila obavijest iz nuklearne elektrane s kojom je kontaktirao kako bi pitao postoji li ikakva prepreka da pojedinac u svom domu napravi nuklearni reaktor.

Doznavši da u susjedstvu imaju čovjeka s opasnom zanimacijom stanovnici Angelholma nisu izrazili zabrinutost, a svog su susjeda uglavnom opisivali kao društveno neodgovornog. Iako je nakon nekoliko dana pušten iz zatvora, muškarca se sumnjiči za kršenje zakona o sigurnosti radioaktivnih tvari. Da gospodin Burns iz Simpsona postoji, ovaj bi Šveđanin vjerojatno dobio angažman u njegovoj nuklearki.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Nikad robom
Nikad robom
08:19 04.08.2011.

nešto ovako retardirano može objaviti jedino večernji....

KR
kreont
08:45 04.08.2011.

Sada vidim kakav strašan lobi su proizvođači benzina i struje. Znači i zakonom je zabranjeno to u kućnoj radinosti. Čovjek je genije, pošalji mi nacrte jer me ova rata HEPa ubija. Mravak me ubija više od radioaktivne tvari.

PO
posluzitelj
00:05 04.08.2011.

\"Sav materijal nabavio je preko interneta, uključujući i Geigerov brojač\"....gaigerov brojac?....zaista nevjerovatno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije