Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
New York

Uhitili muškarca koji je planirao terorističke napade po SAD-u

terorist (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.11.2011.
u 07:36

Za izradu bombi koristio se priručnikom čiji prijevod naslova glasi "kako napraviti bombu u maminoj kuhinji"

Dvadesetsedmogodišnji Jose Pimentel iz New Yorka uhićen je pod sumnjom da je planirao bombaške napade po New Yorku i šire, uključujući podmetanje eksplozivnih naprava ispod policijskih vozila u New Yorku, u poštanske urede u Washingtonu kao i policijsku postaju u New Jerseyju, javljaju američki mediji.

Ovu je informaciju sinoć objavio gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg na konferenciji za novinare, kazavši da Pimentel nije djelovao kao dio neke terorističke organizacije, već samostalno. Planirao je, prema vlastitom priznanju, napasti i američke vojnike povratnike s iračkog i afganistanskog ratišta.

Za izradu bombi 27-godišnji Pimentel služio se se priručnikom čiji prijevod naslova glasi "kako napraviti bombu u maminoj kuhinji" koji je izdala al-Qaida, odnosno njezin radikalni klerik Anwar al-Awlaki, inače ubijen u Jemenu u američkom napadu u rujnu ove godine.

Policija je Pimentela pratila od svibnja 2009. godine, a optužen je za pet napada od kojih su tri povezana s terorizmom.

 

 

Komentara 8

RO
rotten
09:19 21.11.2011.

I eto toliko o demokraciji u najdemokratičnijoj državi u svijetu...ne govorim o tome da je on htjeo rasturiti ili nije ljude nego je poanta priče da veliki brat gleda i nadgleda sve što mi googlamo i ulazimo u veliki lonac sa informacijama...Ne bih se iznenadio kad bi netko fore radi otišao na nekakvu takvu stranicu tipa uradi sam bombu da bi mu u roku tjedan dana pokucali naši obavještajci sa mnoštvom pitanja.....

US
U sridu
09:43 21.11.2011.

Uhvatili ameri alkajdu? hahahahaha,glupi ameri se boje svoje sjene.Kazu sto posijes to ces i poznjeti.Ovaj tip na slici nije za ovce cuvat a oni ga se boje.Prodaju narodu maglu i siju strah da bi odrzali koliku toliku kontrolu nad istim.Policijska je to drzava.

OB
-obrisani-
08:51 21.11.2011.

Glupost pa danas nabavis Bombu gdje hoces i kad hoces,heheheheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije