Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhitili kolegicu jer je strancima mimo zakona rješavala boravak u RH

policija-novi
Arhivska fotografija
25.02.2010.
u 19:44

Nju i još jednog muškarca sumnjiči se da su u razdoblju od druge polovice 2009. godine pa do 30. siječnja 2010. godine posredovali za više stranih državljana u rješavanju njihova statusa boravka u Hrvatskoj.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije sumnjiči troje osoba u dobi od 50, 37 i 57 godina, od kojih je prvoosumnjičena 50-godišnjakinja djelatnica MUP-a, zbog protuzakonitog posredovanja.

Utvrđeno je da su ona i 37-godišnjak u vremenu od druge polovice 2009. do kraja siječnja 2010. godine posredovali za više stranaca pri rješavanju njihova statusa boravka u Hrvatskoj. Također je utvrđeno da je u ovom razdoblju prvoosumnjičena pomogla 53-godišnjaku pri podnošenju njegove zamolbe MUP-u, koji je ovdje u statusu zakupodavca, za promjenu zakupoprimca jednog trgovačkog društva na drugo, neposrednim ugovaranjem s MUP-om bez javnog natječaja.

Protiv svih troje je podnesena kaznena prijava USKOK-u te su jučer nakon ispitivanja u policiji prepraćeni na daljnja ispitivanja u sjedište USKOK-a u Gajevoj. Troje osumnjičenih sutra se treba pojaviti na Županijskom sudu pred sucem istrage.

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:58 25.02.2010.

A toliko stranaca hoce ostati u hrvi, hahahaha!!!!!!!!!!! Nego VL, kako je bilo kod pape?

Avatar kresimir*
kresimir*
20:36 25.02.2010.

Njih na Goli Otok zajedno sa smecem kojem su dali papire. Ubiti!!!

ST
sttipe
22:04 25.02.2010.

od 30tak radnika u firmi u kojoj sad radim 8 je stranaca,bosanaca bez hrvatskih dokumenata..nisu neki mestri,ima takvih iza svakog kantuna..ali su jeftiniji!! mom gazdi i onome sta im papire sredjuje,pa nemora sam radit..izlaz iz krize moze bit i uskracivanje papira strancima..bar dok s ekonomija opet ne pokrene..micanje stranaca i uvodjenje 8satnog radnog vrimena,(kaznom od 50000eura za prekoracenje),dobit cemo potrebnu potraznju za radnicima,da se bar malo pokrene drzava..i oslobode burze..dok god s poslodavci ne kaznjavaju,prikovrimeno ce radit stalno..a dok se radi prikovrimeno,znaci da to drzava potice..okretanjem glave..kao i neplacanje..lola kupi bmw,a neplati radnike..umisto zateznih kamata,zatvaranja firme,zatvaranja gazde,imamo??okretanje glave??moramo otimat gazde i vodit ih na bankomat,s pistoljom??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije