Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Uhićeno šest osoba, zaplijenjeno 7 kilograma amfetamina vrijednih 680.000 kuna

23.12.2008.
u 10:43

Zagrebačka policija je proteklog vikenda u pet odvojenih kriminalističkih obrada nad šest osoba, starosti od 21 do 30 godina, zaplijenila gotovo 7 kilograma amfetamina, više od 300 grama marihuane, 25 doza LSD-a i 5 grama kokaina.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj prodaji procjenjuje se na oko 680.000 kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Prvo je u petak navečer na području Črnomerca "pao" Nenad R. (28). Policija ga je legitimirala i prilikom osobnog pregleda pronašla sedam grama amfetamina.

Naknadnom pretragom stana pronađeno je još 18 paketića s ukupno 40 grama iste droge.

Dan kasnije u Dugom Selu legitimirana je 21-godišnja Kristina G. Ona je uza se imala 25 paketića s ukupno 17,1 gramom amfetamina. Iste večeri na području Črnomerca policija je legitimirala i Darija M. (25) kod kojeg je pronađeno čak 305 grama amfetamina. U njegovu stanu pronađena je još jedna doza LSD-a te manja količina marihuane i amfetamina.

U subotu navečer priveden je i Naser A. (23). On je na području Trešnjevke za legitimiranja pokušao odbaciti sedam paketića s ukupno pet grama kokaina. Policija je u njegovu stanu pronašla 318,8 grama marihuane te 129,5 grama amfetamina i digitalnu vagu.

U nedjelju je pak za pretrage stana Darija K. (30), uhićenog večer prije zbog sumnje da je preprodavao drogu, pronađeno 594 grama amfetamina, 24 doze LSD-a i jedna digitalna vaga.

Daljnjom krim-obradom utvrđeno je drogu nabavljao od Vlatka Đ. (27) u čijem je stanu pronađeno nešto više od pet i pol kilograma amfetamina te manja količina marihuane.

Vlatko Đ. je pokušao pobjeći te se odupirao uhićenju pa su policijski službenici nad njim primijenili sredstva prisile.

Protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave zbog preprodaje droge, a Dario K. (30) i Nenad R. (28) zbog raspisanih su tjeralica prepraćeni su u zatvore, dok su preostale četiri osobe završile u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu.

(M. Mik.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije