Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodavali podatke

Uhićeno 11 policajaca, sumnja se da su podatke dilali prijevoznicima

uhićenja (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
29.10.2012.
u 14:18

Među uhićenima je 10 policajca iz PU bjelovarsko-bilogorske te jedan iz PU koprivničko-križevačke

Čišćenje kukolja u vlastitim redovima. Pod taj nazivnik mogla bi se podvesti najnovija policijsko-uskočka akcija koja je rezultirala uhićenjem 11 policajca, dok je još 26 osoba pod istragom.

Najveća akcija

Cijelu operaciju koordinirao je USKOK, a proveo ju je policijski USKOK u suradnji s više policijskih uprava. Osim policajaca, istragom su obuhvaćeni zaposlenici i vlasnici više obrta, konkretnije autoprijevoznici, a svi skupa sumnjiče se za niz djela – zloporabe položaja i ovlasti, primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje...

Kako su priopćili policija i USKOK, osumnjičeno je 10 policajca iz PU bjelovarsko-bilogorske te jedan iz PU koprivničko-križevačke. Sumnjiče se da su tijekom 2012. u Bjelovaru, Daruvaru i drugim mjestima ostalim osumnjičenicima, na njihovo traženje, a po prethodnom dogovoru, dojavljivali korisne informacije.

Dobivali novac i poklone

Informacije su se mijenjale za novac i druge darove, s time da policija i USKOK jučer nisu priopćili o kolikim je svotama i kakvim darovima bila riječ. Osumnjičeni policajci svojim su "klijentima" dojavljivali podatke koji se uglavnom tiču kontrola kamionskog prometa.

Autoprijevoznike upletene u tu aferu tako je uglavnom zanimalo gdje i kada će biti nadzori osovinskih opterećenja, kada će djelatnici Hrvatskih autocesta kontrolirati dopuštenu masu i dimenziju vozila. Nadalje, zanimalo ih je i gdje će biti točke prometne policije radi kontrole prometa te kontrole prijevoza opasnih tvari, koje su uz policiju provodili djelatnici Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture.

Najnovija policijsko-uskočka akcija, koja je rezultirala najmasovnijim uhićenjem korumpiranih policajaca zadnjih godina, trajala je dulje vrijeme, tijekom kojeg su osumnjičeni tajno praćeni i prisluškivani. Oni su tijekom dana dovedeni u USKOK na ispitivanje, nakon čega će se odlučiti za koliko njih će se tražiti istražni zatvor.

Komentara 28

DR
drugPlenky
14:46 29.10.2012.

Dobro jutro hrvatska, laku noć pameti. Koje li parodije od naše vlade: zatvaraj, proganjaj, optužuj, kleveći te proklete kulake oni su za sve krivi. Ovo je stvarno novi komunizam al on će nas sve doći glave. Boli me briga tko je na vlasti, ja ih plaćam i tražim da budu odgovorni. Ako nikome nije bitno što je danas bez posla ostalo više od tisuću ljudi i sada ih na burzi ima 332755 onda stvarno nismo normalni, neću više plaćat ovu vladu da se iživljavaju. Novi izbori i šlus

SA
samuel
15:25 29.10.2012.

mprelesn, neka tvoji kukuriku malo gospodarstvo povećaju, neka smanje poreze, neka zaposle ljude pa ćemo svi glasovati za kukuriku. pošto neće bilo bi lijepo da se raspišu novi izbori.

MP
mprelesn
14:37 29.10.2012.

zašto večernjak ne piše o ovome: sanader i karamarko dali milijardu kuna državnih poslova tvrtki King!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije