Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performerica
Povratak na članak

'Uhićenje Gotovca bilo je kamilica, sad nam uzimaju novac'

Koprivnici sam priuštila jedinstvenu performersku scenu. Ako se to ne prepozna, zauvijek ću otići iz grada, kaže Vlasta Delimar

Komentari 3

PE
perfa57
18:23 07.07.2016.

Konačno istina. Kada su u vrijeme Jugoslavije uhićivali to je za današnje kulturnjake kamilica, sada je sve crnilo jer ima manje novaca i zbog toga treba prosvjedovati i blatiti domovinu.

VL
TR
tragurion1954
19:23 07.07.2016.

Delimar, zašto bi netko financirao nečije ideje od kojih nitko nema koristi. U prirodi postoji red, dok ima reda sve funkcionira normalno. Dakle, pouka je da i u društvu mora biti red. Inače društvo ide u anarhiju. Tvoja sloboda shvaćanja umjetnosti je tvoj izbor, no valjda misliš da će tvoje ideje biti bolje ako negiraš tradiciju.

VL
ST
stomugromova
07:29 08.07.2016.

Stravičan performans u "Klovićevim dvorima" u Zagrebu--------------------------- Umjetnica pred publikom zaklala i rastrančirala pijetla objavljeno 8.11.2006. ZAGREB - Galerija "Klovićevi dvori" u Zagrebu bila je poprište stravičnog perfomansa u kojem je pred 30-ak gledatelja umjetnica Vlasta Delimar, u ime umjetnostisti mučki ubila pijetla i izvadila mu utrobu, upozorila je danas Udruga "Prijatelji životinja". Niti pokušaji aktivista Udruge nisu je spriječili da završi ono što je naumila. - On je zaklan ne odsjecanjem glave nego zarezivanjem krvnih žila na vratu i puštanjem krvi. To je i dodatno i kršenje zakona, ali i dodatna brutalnost, koju su svi morali gledati, s obzirom da je to povećalo samu patnju i bol životinje koja je iskrvavljivala pred publikom - svjedočio je predsjednik Udruge za zaštitu i prava životinja Luka Oman.------------------------------------- Koliko je scena bila mučna svjedoči i činjenica da je djevojka koja je glazbom pratila performans prestala svirati. - Ta djevojka koja je nakon što je to doživjela u par momenata više nije mogla svirati, na što je sama "umjetnica" njoj naredila da i dalje svira dok ona čupa crijeva i iznutrice netom zaklanog pijetla - rekao je Oman.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.