Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1
  • perfa57:

    Konačno istina. Kada su u vrijeme Jugoslavije uhićivali to je za današnje kulturnjake kamilica, sada je sve crnilo jer ima manje novaca i zbog toga treba prosvjedovati i blatiti domovinu.

  • tragurion1954:

    Delimar, zašto bi netko financirao nečije ideje od kojih nitko nema koristi. U prirodi postoji red, dok ima reda sve funkcionira normalno. Dakle, pouka je da i u društvu mora biti red. Inače društvo ide u anarhiju. Tvoja sloboda shvaćanja ... prikaži još! umjetnosti je tvoj izbor, no valjda misliš da će tvoje ideje biti bolje ako negiraš tradiciju.

  • stomugromova:

    Stravičan performans u "Klovićevim dvorima" u Zagrebu--------------------------- Umjetnica pred publikom zaklala i rastrančirala pijetla objavljeno 8.11.2006. ZAGREB - Galerija "Klovićevi dvori" u Zagrebu bila je poprište stravičnog perfomansa u kojem je pred 30-ak gledatelja umjetnica Vlasta Delimar, u ime umjetnosti ... prikaži još!sti mučki ubila pijetla i izvadila mu utrobu, upozorila je danas Udruga "Prijatelji životinja". Niti pokušaji aktivista Udruge nisu je spriječili da završi ono što je naumila. - On je zaklan ne odsjecanjem glave nego zarezivanjem krvnih žila na vratu i puštanjem krvi. To je i dodatno i kršenje zakona, ali i dodatna brutalnost, koju su svi morali gledati, s obzirom da je to povećalo samu patnju i bol životinje koja je iskrvavljivala pred publikom - svjedočio je predsjednik Udruge za zaštitu i prava životinja Luka Oman.------------------------------------- Koliko je scena bila mučna svjedoči i činjenica da je djevojka koja je glazbom pratila performans prestala svirati. - Ta djevojka koja je nakon što je to doživjela u par momenata više nije mogla svirati, na što je sama "umjetnica" njoj naredila da i dalje svira dok ona čupa crijeva i iznutrice netom zaklanog pijetla - rekao je Oman.

Još iz rubrike Vijesti

Ljudi na ulicama Milana s maskama na licu/ Ilustracija
ODLIČNO SE OSJEĆA

Pacijentica izliječena od koronavirusa: Nisam imala nikakvih simptoma, slučajno sam saznala

Nepregledne kolone vozila iz provincije Idlib, u kojoj živi više od 3,5 milijuna ljudi, povlače se prema turskoj granici
ESKALACIJA SUKOBA

Milijun izbjeglica iz Sirije kreće prema Europi, Turci odlučili: Nećemo ih zaustavljati

18
GASTROSVIJET

U kultnom francuskom gastrovodiču 52 nova hrvatska restorana