Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija karabinjera

Uhićeni članovi pokreta za neovisnost Veneta optuženi za subverziju

Karabinjeri
Pixsell
02.04.2014.
u 11:42

Ukupno su 24 osobe, od kojih 16 u regiji Veneto, uhićene zbog optužbe za terorizam i podrivanje demokratskoga sustava. Prema tužiteljstvu u Bresciji, riječ je o ljudima koje povezuju separatističke ideologije

Talijanski karabinjeri proveli su danas naloge za privođenje 24 osobe, od kojih 16 u regiji Veneto, pod optužbom za terorizam i subverziju protiv demokratskog sustava, te za proizvodnju oružja.

Provedeno je još 33 pretresa. Među uhićenima u Venetu mnogi su članovi pokreta za neovisnost. Na osnovu istrage tužiteljstva u gradu Brescia, koje je izdalo nalog za uhićenja, riječ je o skupini osoba koje "povezuju separatističke ideologije“ i koje su "pripremale i nasilne inicijative za poticanje neovisnosti Veneta i drugih nacionalnih teritorija".

Među činima koja se spočitavaju uhićenoj skupini je "proizvodnja tenka za akciju u Veneciji na Trgu svetog Marka", a koji je počinjen 9. svibnja 1997. kada je na taj venecijanski trg dovedeno vozilo pokušano pretvoriti u tenk. Na to vozilo, koje je nazvano "Tanko", postavljen je 12 milimetarski top.

Uhićenja i pretresi provedeni su, uz ostale, u gradovima Padova, Treviso, Rovigo, Vicenza i Verona. Pod istragom je još 27 osoba.       

Komentara 7

RA
rasimcanaj
15:43 02.04.2014.

Zivjela nezavisna Langobardija, Tirol i Venecija

RA
Rangostar
12:04 02.04.2014.

"Separatiscka ideologija " Jel' to ono kad jedni kao hoce da se odvoje a drugi kao nedaju ?

Avatar superhik74
superhik74
18:13 02.04.2014.

Kako to na Kosovu nije bilo "separatizma" i "subverzivnih djelatnosti" ? Hoce li NATO sada bombardirati karabinjere kako bi omogucio slobodno izrazavanje volje gradajana regije Veneto, koja je za razliku od Kosova nekad bila drzava (Mletacka Republika)? Cudni Europski dvostruki standardi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije