Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga o financiranju SNP

Uhićena bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon

Uhi?ena bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon
Foto: Jane Barlow/PRESS ASSOCIATION
1/3
VL
Autor
hina
11.06.2023.
u 16:52

Sturgeonin suprug Peter Murrell i tadašnji rizničar stranke uhićeni su u travnju i potom pušteni na slobodu bez optužnice dok se ne završi istraga.

Bivša predsjednica škotske vlade Nicola Sturgeon uhićena je u nedjelju, objavili su BBC i Sky, nakon što je policija objavila da je 52-godišnja političarka u pritvoru u sklopu istrage o financiranju Škotske nacionalne stranke (SNP). Policija istražuje što se dogodilo s više od 600.000 funti koliko su prikupili aktivisti za škotsku neovisnost 2017. i koje je trebalo iskoristiti u tu svrhu, ali nije.

Sturgeonin suprug Peter Murrell i tadašnji rizničar stranke uhićeni su u travnju i potom pušteni na slobodu bez optužnice dok se ne završi istraga. "Pedesetdvogodišnja žena uhićena je danas, 11. lipnja 2023., kao osumnjičena u vezi istrage o financiranju i financijama Škotske nacionalne stranke", objavila je na Twitteru škotska policija. "Žena je u pritvoru i ispituju je detektivi škotske policije."

Glasnogovornik SNP-a nije bio dostupan za komentar. Sturgeon, najdugovječnija predsjednica poluautonomne škotske vlade, iznenadila je sve podnijevši u veljači ostavku uz objašnjenje da je postala uzrokom previše podjela da bi mogla voditi svoju zemlju prema neovisnosti. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Rusi se osramotili, umjesto Leoparda 2 pogodili kombajne. Javio se i Prigožin: 'Impresivan rad'

Ključne riječi

Komentara 4

XA
xaron
23:26 11.06.2023.

Poslije nje, na čelo nacionalističke i separatističke Skotske stranke je postavljen jedam Arap.

LO
lojtra1
20:03 11.06.2023.

Tako da im ne padaju na pamet buncanja o novom referendumu za neovisnost.

DU
Deleted user
17:53 11.06.2023.

A što je sa ursulom kad če nju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije