Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA HEINZELOVOJ

Uhićen vozač koji je autom uništio poslovni prostor, pri bijegu još turirao i proklizavao

Zagreb: Poslovni prostor u koji se zaletio automobil
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
25.01.2023.
u 18:24

Policija je na Peščenici pronašla i uhitila vozača koji se prije 5 dana zabio u zgradu i pobjegao bez da ga je snimila ijedna od 18 kamera

Policija je na području Peščenice pronašla i uhitila vozača koji se automobilom zabio u zgradu na križanju Heinzlove i Vukovarske u Zagrebu, a potom pobjegao s mjesta događaja. Nakon dovršetka policijske istrage poslan je na sud i tamo proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.010 eura te mu je izrečena zabrana upravljanja automobilom u trajanju od 6 mjeseci.

Kako navodi policija u svome izvješću, radi se o 25-godišnjem muškarcu, a nesreću je skrivio Volkswagen Golfom zagrebačkih registarskih oznaka. S ceste je sletio prilikom skretanja na križanju, najprije na mek teren i potom, jer nije uspio vratiti kontrolom nad vozilom, u zgradu probivši pritom aluminijsku konstrukciju, zid debljine 30 centimetara i staklo. Nakon toga napustio je mjesto događaja.

- Za vrijeme udaljavanja s mjesta događaja i izvlačenja vozila iz prostora, vozač je stvarao veliku buku dodatnim pucanjem betonskih i staklenih dijelova objekta pritom podižući  broj okretaja motora uslijed čega je došlo i do proklizavanja pogonskih kotača - javlja policija u priopćenju. 

20.01.2023., Zagreb- Poslovni prostor na adresi Heinzlova 74 u koju se zaletio automobil. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Poslovni prostor koji je u nesreći oštećen u vlasništvu je poduzetnika Ivana Milolože i bivšeg čelnika HUP-a. Službenici su Miloloži prilikom očevida rekli da nijedna kamera od njih 18 u okolici vrlo prometnog raskrižja nije radila. Poduzetnik nije isključio opciju da je riječ o smišljenom napadu na njegov objekt, rekavši: "Ne bih htio ulaziti u teorije zavjere. Ja to ne mogu dokazati, ali ostavljam i takvu mogućnost. Više činjenica ovdje je indikativno. Demoliran je isključivo naš objekt, počinitelj je pobjegao,  nije zatražio medicinsku pomoć i kamere nisu radile. Vidjet ćemo što će pokazati policijska istraga."

Zašto kamere nisu zabilježile snimke vozila ni jesu li one radile, nisu znali niti u gradskom uredu: "Ne isključujemo mogućnost da kamere nisu radile, no o tome ne možemo komunicirati niti mi to smijemo sada provjeravati na svoju ruku."

Miloloža je procijenio štetu na 100 tisuća eura i pitao se kako će mu, pošto snimki koje bi poslužile kao dokazni materijal nema, osiguranje isplatiti štetu. 

>> VIDEO: Štrajk radnika Čistoće


 
 

Komentara 10

SA
sasoon
20:03 25.01.2023.

Ma što 100,000 eura, šteta je bar 1,000,000 eura :-)

TR
treb
19:36 25.01.2023.

Ova prva slika sa OTVORENI SMO je baš prigodna :-)

Avatar Dr Evil
Dr Evil
18:34 25.01.2023.

Eto, sad možeš tužiti tamnoputog za 100.000 Eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije