Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplaćivao po 6000 €

Uhićen nadriliječnik – pripravcima pogoršao zdravlje djevojčice!

liječnik
Reuters/PIXSELL
08.09.2013.
u 14:53

Žrtve su bile uglavnom oboljeli od karcinoma, a “liječenje” u “medicinskoj ustanovi” naplaćivao im je po 6000 eura

Nadriliječnik M. R. (77) iz Zaprešića kazneno je prijavljen zbog “liječenja” teško oboljelih pacijenata, među kojima je bila i jedna djevojčica kojoj se zdravstveno stanje nakon njegovih tretmana i pripravaka pogoršalo.

Osumnjičenom, koji je predan pritvorskom nadzorniku, zbog nadriliječništva koje je bolesnima skupo naplaćivao prijeti do pet godina zatvora. Zagrebački policajci Službe općeg kriminaliteta nakon kriminalističkog istraživanja ustanovili su da je M. R. počinio kazneno djelo nadriliječništva na štetu djevojčice u listopadu 2011. u svojoj “medicinskoj ustanovi” u Zaprešiću.

Također se sumnjiči, kako je izvijestila zagrebačka policija, da je u razdoblju od prosinca 2012. do rujna 2013. počinio kazneno djelo nadriliječništva na štetu dviju Slovenki u dobi od 55 i 49 godina te 40-godišnjeg državljanina Crne Gore. Osumnjičeni je bez propisane stručne spreme liječio i pružao medicinsku pomoć oboljelim žrtvama, među kojima samo jedna nije imala karcinom. Kako doznajemo, predstavljao se kao voditelj “medicinske ustanove” te je oboljelima davao pripravke još nepoznata sastava. “Liječenje” im je naplaćivao po 6000 eura.

Osumnjičeni M. R. predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog nadriliječništva zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu. Za nadriliječništvo je predviđena kazna do jedne godine zatvora, no kada počinitelj kaznenim djelom izazove pogoršanje žrtvina zdravlja, onda mu prijeti do pet godina zatvora.

>> Nadriliječnik pacijentici slomio ruku tijekom tretmana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije