Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićen "atentator" na dr. Andriju Hebranga

atentator
Hrvoje Jelavić/Pixell
23.12.2009.
u 14:07

Učinio je to 30-godišnji Paško Mikulandra, mladić koji se godinama pokušava nametnuti kao važan politički čimbenik grada Šibenika.

Šibenska policija otkrila je izgrednika koji je suzavcem pokušao spriječiti održavanje predizbornog skupa predsjedničkog kandidata HDZ-a dr. Andrije Hebranga. Učinio je to Paško Mikulandra (30), mladić koji se godinama pokušava nametnuti kao važan politički čimbenik grada Šibenika.

U osljednjem desetljeću promijenio je nekoliko političkih stranaka, od Dalmatinske akcije do HKDU, bio je predsjednik gradske četvrti Plišac u središtu Šibenika, a na posljednjim lokalnim izborima sudjelovao je u kampanji aktualnoga šibenskog gradonačelnika Ante Županovića, te se nakon izbora sukobio s djelatnicima gradske uprave, gdje je tražio da ga zaposle tvrdeći da mu je Županović obećao radno mjesto kordinatora lokalne samuoprave.

Policija je osnovano sumnja da je privedeni 30-godišnjak počinio prekršaj iz članka 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 32 Zakona o oružju, odnosno da je za vrijeme održavanja predizbornog skupa s ciljem da ga omete, nekoliko puta iz bočice spreja za samoobranu raspršio suzavac.

To je učinio, navodi policija, zbog nezadovoljstva aktualnom politikom. Priveden je u utorak popodne, kada je je dragovoljno policiji predao bočicu spreja za samoobranu te je cijelu noć proveo u postaji, odakle je odveden sucu za prekršaje.   

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović oštro je osudio incident.
- Šibenik je grad koji želi dobrodošlicu svakome, a posebice kandidatima za odgovornu i časnu dužnost hrvatskog predsjednika - naglasio je gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
matek
14:53 23.12.2009.

\"Učinio je to 30-godišnji Paško Mikulandra, mladić koji se godinama pokušava nametnuti kao važan politički čimbenik grada Šibenika\"........mislim da ova recenica sve govori o politickoj kulturi u nasoj zemlji (i ne samo u nasoj)...

Avatar punkufer
punkufer
14:17 23.12.2009.

Lud čovjek.

OB
-obrisani-
14:31 23.12.2009.

Iz EU i Slovenije želim svima HR forumašima sretne blagdane i mnogo sreče u 2010. Sada kada se u procesiji za EU ulazak priklučuje Srbija ipak če HR moči postati članicom te elitne zajednice oko se drži pozadi i povučeno iza očito jače i utjecajnije Srbije. U 2010 želim vama i uspješno rješavanje arbitražnoga sporazuma oko granice sa Slovenijom (to je otprilike imitacija Haaškoga suda na platformi neuspješnoga podpisivanja peticije \"Voda je kamen\") I jasno želim vama užitak gledanja World cupa 2010 u nogometu gdje čete \"radostni i veseli\" moči navijati za Sloveniju, Srbiju ili možda čak grupnoga komšiju Englesku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije