Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranije mu ukinuta vozačka

Uhićen 24-godišnjak zbog kojeg je ozlijeđen policajac: Imao je 154 počinjena prometna prekršaja

Policajac na motoru
Ivica Galovic/PIXSELL
13.06.2023.
u 11:32

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je motociklist koji je bio u bijegu 24-godišnjak, recidivist težih prometnih prekršaja, protiv kojeg je policija Općinskom sudu u Dubrovniku, u posljednjih pet godina, podnijela 62 prekršajne prijave za 154 počinjena prometna prekršaja, uključujući i ove posljednje.

Sinoć je na području Konavala uhićen motociklist koji je u poslijepodnevnim satima u nedjelju, 11. lipnja uočen u nizu prometnih prekršaja na području Dubrovnika zbog čega ga je policijski službenik – motociklist Postaje prometne policije Dubrovnik pokušao zaustaviti. Budući se motociklist nije zaustavio, policijski službenik je za njim krenuo u potjeru i tom prilikom doživio prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške i vrlo ozbiljne tjelesne ozljede.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je motociklist koji je bio u bijegu 24-godišnjak, recidivist težih prometnih prekršaja, protiv  kojeg je policija Općinskom sudu u Dubrovniku, u posljednjih pet godina, podnijela 62 prekršajne prijave za 154 počinjena prometna prekršaja, uključujući i ove posljednje. Spomenuti motociklist do sada ima prikupljenih 26 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu je ukinuta vozačka dozvola. Podsjetimo, policijski službenik je bio na dužnosti te se kretao ulicom Pera Bakića u potjeri za motociklistom uočenim u nizu prometnih prekršaja, odnosno brzoj vožnji, vožnji bez registarske oznake i bez korištenja zaštitne kacige na glavi vozača.

Policijski službenik je pokušavao zaustaviti motociklistu zvučnim i svjetlosnim signalima pri čemu je, ulaskom u lijevi nepregledni zavoj, izgubio nadzor nad motociklom i prednjim dijelom motocikla udario u stup javne rasvjete. Od siline udara motocikl se odbio, dok je policijski službenik - motociklist ostao ležati izvan kolnika u besvjesnom stanju, a vozač drugog motocikla se udaljio s mjesta događaja. Ozlijeđeni policijski službenik je danas iz dubrovačke bolnice prebačen u KBC Firule na dalje liječenje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog tri počinjena prometna prekršaja, 24-godišnjak je jutros, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku, navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

POVEZANI ČLANCI:

>>VIDEO Uzbuna u Nottinghamu, sve je blokirano: Troje mrtvih, jedan muškarac uhićen

Komentara 1

BF
bf23
14:54 14.06.2023.

Momak samo koristi loše zakone i disfunkcionalno pravosuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije