Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE RADI
Povratak na članak

Pacijentice tvrde da ih je zlostavljao ugledni psihijatar: 'Tražio me da se skinem, dirao me...'

– Imao bi te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja... Stalno je ponavljao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe – rekla je pacijentica, koja je tada bila studentica klavira.

Komentari 15

Avatar marlony
marlony
12:36 03.09.2020.

Najbolji psihijatar je dobar i pravi prijatelj - kojeg je puno teže naći od dobrog psihijatra kojeg objektivno boli briga za vas i vaše probleme.

VL
BA
balizg
12:40 03.09.2020.

Pitao bi se kako bi dotični reagirao kad bi njegova kćer imala takav način "liječenja". Ili sestra ili majka.. Mislim da bi završio na CNN-u...

VL
CR
crohumans
12:41 03.09.2020.

Neka prepiruču svojoj majci takvu terapiju, ili kćerki.... Oa da vidimo !

VL
Avatar Čaruga
Čaruga
14:11 03.09.2020.

Ajme koje ste vi smeće od novinarstva, pa gdje je ime, slika od tog manijaka. Kad se desi sudar, slikate ljude i stavljate imena, kad je netko silovan stavljate imena i slike, čak ih i snimate a psihičko poremećene ne stavljate, oni su zaštićeni. Čuvate ih da im biznis ne propadne, niste ništa bolji od tog psihijatra.

VL
NE
Nepokolebljiv
18:53 03.09.2020.

Koja je, pucki pojednostavljeno, dijagnoza za pacijentice koje idu psihijatru? One su LUDE! Tko ce njima vjerovati kada se zna da svasta vide (bjele miseve, letece roza slonice) i svasta si umisljaju (da su Kleopatre, Antoanette ...)? Na bulaznjenja ludih zena se ne treba obazirati!

VL
DV
dvojnica
15:09 03.09.2020.

I Freud je tvrdio da se histerija moze rijesiti samo seksom. Ako je stvarno tek nakon 6 mjeseci shvatila da diranje sisa nije lijecenje tesko da ce joj itko pomoci.

VL
SI
sisavac
11:44 03.09.2020.

čitajući ovo sjetio sam se nekih zgoda iz rane mladosti, pa počinjem misliti da sam i ja psihijatar, sve ove zahvate sam i ja primjenjivao na 'pacijenticama'... ako dođe do suda, a hoće, trebat će utvrditi od čega se liječila cura, a onda će raznorazni stručnjaci davati mišljenja, naravno različita.

VL
RO
roland
11:41 03.09.2020.

Aferu je isfabricirao Nebojša Buđanovac, socijalni pedagog, koji uopće nema licencu pružati psihoterapiju i govoriti o psihijatrijskoj struci.

VL
RO
roland
11:37 03.09.2020.

Psihijatru ne mogu apsolutno ništa. Svakom dodiru je prethodio razgovor, on ih je pitao, tražio je dopuštenje, upoznavao je pacijentice koju će tehniku primijeniti. Tu nema niti riječi o bludnim radnjama.

VL
RO
roland
11:34 03.09.2020.

Na dio pritužbe u kojem pacijentice tvrde da liječnik psihijatar nije ovlašten pitati ih o njihovom spolnom životu, nema se potrebe očitovati jer je razumljivo da psihijatrijska pacijentica ne mora poznavati pravila medicinske struke, a napose ne psihijatrijske subspecilizacijske tehnikee koje upravo imaju za cilj osvijestiti tjelesne osjete vezane uz seksualnost. Prilagođavanje verbalnog pristupa pacijentici, a katkad i dodira u cilju osvješćivanja seksualnih senzacija nije zloporaba, već kreativnost u psihijatrijskom radu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.