Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE RADI

Pacijentice tvrde da ih je zlostavljao ugledni psihijatar: 'Tražio me da se skinem, dirao me...'

Psihijatar zlostavljao pacijentice
Foto: Provjereno
1/3
03.09.2020.
u 11:26

– Imao bi te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja... Stalno je ponavljao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe – rekla je pacijentica, koja je tada bila studentica klavira.

U prvoj emisiji nove sezone, istraživačka emisija Provjereno donosi šokantnu ispovijest bivših pacijentica psihijatra koji unatoč prijavama komori još uvijek ima dozvolu za rad.

Nakon što bi pridobio njihovo povjerenje, u sobi pod ključem započinjao bi s terapeutskim metodama – tražio ih da se skinu, dirao ih ili tražio da one diraju njega. Pozivao se na Freuda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za liječenje

– Dolazila sam svaka dva mjeseca, počeo mi je govoriti svakakve stvari, da se seksam na svakom uglu... Onda me pitao može li probati koliko sam vlažna – rekla je jedna od pacijentica.

Naime, nakon incidenta se prebacila kod drugog psihoterapeuta i sve mu ispričala.

– Ta je djevojka došla k njemu zbog duboke anksioznosti. Objasnio joj je da ima pojačanu laktaciju iz grudi i pri svakom dolasku dirao ju je po grudima. To je trajalo pet, šest mjeseci, a onda joj je predložio seksualni odnos. Lukavo je manipulirao djevojkama koje su bile ranjive, on je seksualni predator – rekao je Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kojem se djevojka obratila za pomoć.

Druga djevojka kaže da je na liječenje kod uglednog psihijatra došla zbog depresije, a on ju je tražio da se skine, piše Dnevnik.hr.

– Imao bi te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja... Stalno je ponavljao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe – rekla je pacijentica, koja je tada bila studentica klavira.

Komentara 15

Avatar marlony
marlony
12:36 03.09.2020.

Najbolji psihijatar je dobar i pravi prijatelj - kojeg je puno teže naći od dobrog psihijatra kojeg objektivno boli briga za vas i vaše probleme.

BA
balizg
12:40 03.09.2020.

Pitao bi se kako bi dotični reagirao kad bi njegova kćer imala takav način "liječenja". Ili sestra ili majka.. Mislim da bi završio na CNN-u...

CR
crohumans
12:41 03.09.2020.

Neka prepiruču svojoj majci takvu terapiju, ili kćerki.... Oa da vidimo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije