Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan veselja

Uganda proglasila kraj epidemije ebole

FILE PHOTO: Ebola outbreak in Kampala
Foto: Abubaker Lubowa/REUTERS
1/3
11.01.2023.
u 18:15

Danas je ministrica zdravstva Ugande službeno objavila kraj epidemiji ebole. Ipak, poziva stanovništvo na oprez i budnost u slučaju pojave simptoma.

Vlasti istočnoafričke države Ugande, nakon 42 dana bez novih slučajeva proglasili su kraj epidemije ebole, što je rok propisan od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Službeni proglas o okončanju prenesen je iz epicentra ove virusne bolesti, područja Mubende u središnjem dijelu države, putem televizije. "Današnji je dan, 11. siječnja 2023., 113. od izbijanja epidemije ebole u Ugandi." rekla je ministrica zdravstva Dr. Jane Ruth Aceng Ocero.

Također je pozvala stanovništvo da ostane oprezno, drži se propisanih mjera opreza i pravila postupanja te prijave bilo kakve simptome slične onima u slučaju zaraze ebolom, ukoliko ih zapaze kod osoba iz svoje okoline.

Ovo je izbijanje ebole bilo osmo po redu u povijesti Ugande. U ovome valu ukupno je zabilježeno 143 potvrđenih slučajeva i 22 nepotvrđena. Prema podacima koje prenosi CNN od bolesti je preminulo 55 osoba.

>> VIDEO: Simptomi raka pluća često su nespecifični, ovih 9 nemojte ignorirati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije