Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadbiskupski stol

Udruge žele izmanipulirati papu

papa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.11.2013.
u 11:29

NDS smatra da je temeljna namjera pisma optužiti zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, i biskupe za poteškoće koje od napada na hrvatski Vukovar i njegova osvajanja pritišću taj grad

Nadbiskupski duhovni stol reagirao je u povodu otvorenog pisma koje su građanske inicijative i organizacije poslale papi Franji te ga traže da “disciplinira” hrvatske biskupe.

– Obraćanjem građanskih inicijativa i organizacija grubo su narušena načela istinitosti te u obraćanju papi vidimo pokušaj manipulacije i iskorištavanja ugleda kako Svetoga Oca tako i Svete Stolice. Potpisnici pisma sebe predstavljaju da su „iz svih dijelova Hrvatske“ i kako se „ustrajno zalažu za poštovanje prava svakog čovjeka i svake društvene skupine, za pravedan razvoj zajednice i društva, suzbijanje siromaštva i netrpeljivosti te iscjeljenje rana nastalih u ratu nakon raspada Jugoslavije i tijekom poraća“. Osim što je dobro razmotriti koje su to organizacije i inicijative koje – usput rečeno – obilato koriste sredstva proračuna Republike Hrvatske koji s više od 86% pune hrvatski građani katoličke vjeroispovijesti, bilo bi vrijedno vidjeti koga one zapravo zastupaju. Bolje upoznatima s potpisnicima jasno je da je stvarnost i istina o njihovu djelovanju daleko od ove samopromidžbe – poručuje Nadbiskupski duhovni stol.

NDS smatra da je temeljna namjera pisma optužiti zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, i biskupe za poteškoće koje od napada na hrvatski Vukovar i njegova osvajanja pritišću taj grad.

>> 'Sveti Oče, hrvatske udruge žele vas đavolski preveslati'

Komentara 11

AD
Aderton
12:13 20.11.2013.

zašto se te razne protuhrvatske i antikršćanske udruge obraćaju uopće papi kada ne vjeruju u onoga koga on predstavlja. kakvi licimijeri. Gdje su bile te razne udruge kada su se u hrvatskoj za vrijeme rata na veliko kršila ljudska prava?!?! onda su bili u podrumima i čekali da sve završi da opet mogu blatiti hrvatski narod. takve je trebalo 1991 skupa s josipovićem poslati srbima u zagrljaj. sigurno bi bili drugačijeg mišljenja ako bi uopće preživjeli taj susret. kada se toliko uspoređujemo i guramo tim istim srbima od ove vlasti, pa zašto se u ovom slučaju ne pozovemo na njih, jer kod njih je ustavom određeno da je brak zajednica muškarca i žene ili netko od ovih na vlasti i te razne antihrvatske udruge misle da se u srbiji na veliko krše ljudska prava?

ZZ
Zagreb Zagreb
13:55 20.11.2013.

Tko placa te potpisnike pisma? Tko je njih naucio stavljati sol na rane i tako ih lijeciti? Koga to oni predstavljaju? I sto oni misle tko su? Sramota!

AN
andrijacatch
13:13 20.11.2013.

Papa zna dobro da su te "udruge" izašle iz marksističkih radionica. Ima ih po cijelom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije