Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dogovora
Povratak na članak

Udruga sudaca odbila Maleničin prijedlog o povećanju plaća: 'MPU manipulira brojkama'

Iz UHS kažu da se povećanjem plaće kako je to predložio MPU dolazi do iznosa od 2842,68 eura bruto odnosno 1862,74 eura neto s uključenim zagrebačkim prirezom, odnosno 1925,49 eura neto bez prireza, što je povećanje od 26 posto

Komentari 4

FR
franjo
07:50 28.04.2023.

Koliko su sudci učinkoviti trebalo bi im smanjiti a ne povećati plaće.

VL
BR
Brankko
00:40 28.04.2023.

NASTAVAK. Žrtva mora zahtijevati ponavljanje postupka. Isti prvostupanjski sudac to odbije. Žalba. Stvar ode drugostupanjskom sucu, gle istomu. I on opet, zašto bi on radio posao suca prvostupanjskoga suda. Uredo copy-paste. Stvar mora ići na vrhovni sud, na ustavni sud, godine će proći, to će otići na europski sud za ljudska prava... I ako tamošnja "hrvatska ekipa" uopće dopusti da se stvar ispita, pa da se donese odluka u korist žrtve, stvar se vraća opet istomu prvostupanjskomu sucu. -- Sve ovo, za banalnu stvar: žrtva je žrtva zato što je susjed uzurpirao dio njezine kuće, ni više ni manje, protivno svim postojećim ugovorima, pismenima, potvrđenima kod javnoga bilježnika. I eto. Hrvatski suci, pa tako i ti koje sam valjda izmislio, žele veće plaće.

VL
BR
Brankko
00:39 28.04.2023.

Hoće veće plaće? -- Sudac jednog općinskog suda pokrene postupak po tužbi koji uopće nije smio pokrenuti, jer je o istoj stvari već bilo presuđeno. Sudac bi trebao znati pravni pojam res iudicata. Donese presudu suprotnu od one prethodne. Uopće ignorira sve dokaze koje žrtva predoči, tako i tu prethodnu presudu. Žalba. Stvar ode na drugostupanjski sud. Županijski sudac misli si ovako: baš me briga, imam malu plaću, zašto da ja radim posao koji niži sudac nije htio napraviti, pa hajde da samo prepišem njegove stvari (o, blaženi copy and paste, otkad su se sudovi "digitalizirali"). Žalba. Stvar se vrati istomu prvostupanjskomu sucu. On napravi opet isto kao i prvi put. Žalba. Ode stvar istomu županijskomu sucu. I on napravi opet isto kao i prvi put. I time je stvar kakti gotova. Sve skupa, četiri postupka, sve jedan. -- Statistika o 1,2 mil. predmeta to vodi kao četiri predmeta.

VL
JU
juma
23:55 27.04.2023.

Ima li sudaca u Zambiji i Kongu? Vjerovatno bi sudili poštenije i pravednije od ovih naših koji iz dana u dan produciraju pravosudne skandale, a ističu se jedino po trajanju procesa od više desetljeća. Ne vjerujem da bi osjetili kada ih uopće ne bi bilo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.