Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava drugog rođendana

Udruga Sedma od devet pokreće peticiju da se i psi kupaju na Jarunu

Jarun i psi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
20.06.2015.
u 11:00

Ideju dodjele parcele na kojoj će Zagrepčani moći doći s ljubimcem, a da ih se se čudno ne gleda kad se pas kupa, podržava Darinko Kosor

Na proslavi svog drugog rođendana udruga Sedma od Devet pokreće peticiju za gradsku plažu za pse.

- Ako želi biti “pet friendly” grad, Zagreb treba imati plažu za pse, prostor na kojem bi se mogli kupati zajedno s vlasnicima - kaže Petra Puvača, predsjednica udruge. Ne treba to biti ništa posebno, samo normalan pristup do vode i koševi za smeće. Vjeruje da bi se to moglo napraviti na Jarunu.

- Sada sa psom možete na kupanje jedino na Savu, a do nje se teško može doći jer trava često nije pokošena – kaže P. Puvača. Kako kod gradonačelnika Bandića za sada nisu naišli na razumijevanje, nije imao vremena, poslali su i službeni dopis Gradskoj skupštini i razgovarali s njezinim predsjednikom Darinkom Kosorom.

- Plaža za pse meni se čini vrlo logičnom. Ljeti se svi žele okupati pa tako i kućni ljubimci - rekao je Kosor te dodao kako podržava inicijativu dodjele parcele na kojoj će Zagrepčani nesmetano moći doći s ljubimcima, a da ih se čudno ne gleda odluči li se pas protiv vrućina boriti plivanjem.

Obećao je Darinko Kosor doći i na proslavu rođendana u Močvari 21. lipnja. Od 17 sati u nedjelju može se razgledati izložba obiteljskih slika s ljetovanja Hrvatski morski pas. Fotografijama pasa koji su s obitelji otišli na ljetovanje udruga šalje poruku da je to ugodno iskustvo za vlasnike i za ljubimce.

U predvorju Močvare moći ćete se i slikati sa svojim ljubimcem, kupiti pseće kolačiće i humanitarno pivo. Bit će tu i rođendanska torta za ljude i sladoled za pse, a tulum počinje u 20 sati. Naravno, ljubimci su dobrodošli.

Ključne riječi

Komentara 2

RI
rikavac
14:57 20.06.2015.

svaki dan neke nove udruge nicu u Hrvatskoj ko pecurke poslije kise .Ima udruga u Hrvatskoj vise nego opcina i svaka oce nesto ,samo pisu peticije zasto. Sad ova pise da se psi mogu kupat u Jarunu. Sta ce se kupat u Jarunu,imas kuci kadu ,tus kupajga kuci radi mu sta oces sta treba zagadjivat vodu kupanjem pasa pa ce onda poslije njih neko da se kupa.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
08:54 28.06.2015.

Pretjerano, pretjerano, prvo se naućite sakupljati izmet iza svojih ljubimaca kojega ostavljate po parkovima gdje se djeca igraju, pa onda tražite nešto. Ja bih vam preporućio, doma si perite i kupajte ljubimca koliko hočete. Maltretirte ljude oko sebe, dosta je više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije