Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za socijalno ugrožene

Udruga Sedma od Devet besplatno će sterilizirati kujice

Sterilizacija kujica
Foto: Thinstock
1/2
11.01.2016.
u 14:11

Projekt prevencije neželjenog potomstva realizira se uz potporu Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu

Udruga za zaštitu životinja Sedma od Devet dobila je od Grada 10.000 kuna potpore za sterilizacije kućnih ljubimaca socijalno ugroženih Zagrepčana.

- Ugovor je potpisan, a prema projektu, obuhvatit ćemo kućne ljubimce umirovljenika čija je mirovina manja od 1600 kuna, vlasnika koji su korisnici socijalne pomoći te onih koji su nezaposleni i prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje dulje od šest mjeseci i nemaju drugih izvora primanja - ističe predsjednica udruge Petra Puvača. Kako sterilizacije obavljaju u veterinarskoj ambulanti Šegota po posebno dogovorenoj cijeni, odobrenim će novcem moći sterilizirati 22 kujice.

- Konačno ćemo nakon dvije i pol godine od osnivanja raditi na prevenciji, a ne na gašenju požara. Velik je to korak naprijed. Sterilizacije su za ovu populaciju preskupe pa nam se često javljaju tek kad treba zbrinuti neželjeni okot. A sad ćemo to spriječiti - kaže P. Puvača te dodaje da će zahvaljujući ovom projektu na zagrebačkim ulicama biti barem stotinjak štenadi manje.

Uz dokaz da pripadate jednoj od ovih kategorija, možete se javiti na mail jelena@sedmaoddevet.hr ili na mobitel 091/16-46-376.
 

Komentara 2

NP
Novo Pravo
19:03 11.01.2016.

Svaka čast na angažmanu. Mnogi, moraju znati da se sa time onemogućava neželjeno potomstvo i napuštene životinje po gradovima, selima, šumama, oranicama...ako imate ljubimca trebate se pobrinuti i biti odgovoran član društva...podupirem ovu ideju. Bravo za Udrugu i gospođu Puvača. Hvala na onome što čini.

Avatar plejer_as
plejer_as
16:33 11.01.2016.

apsolutno sam protiv sterilizacije jer kuje moraju imati svoj seksualni život. Šta nema neke tablete za dan poslije, kereći kondomi ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije