Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiva udruga

Udruga Habitus pomagat će građanima, ali i medicinarima

'12.05.2011., Cakovec- Povodom Dana sestrinstva, medicinske sestre gradjanima mjerile tlak i secer. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
05.04.2012.
u 07:35

Cilj je edukacija građana, prevencija bolesti i očuvanje zdravlja ljudi

POŽEGA – Novoosnovana Udruga za poboljšanje prevencije, edukacije, rehabilitacije, holističkog pristupa, savjetovanja i unapređenja zdravlja Habitus iz Požege priprema niz aktivnosti za građane, ali i za medicinske djelatnike požeškog kraja.

– Redoviti su članovi udruge medicinsko osoblje, sada imamo zastupljene četiri medicinske struke, a pridruženi članovi su građani – kaže nam predsjednik Habitusa Marinko Grgić dodajući da će članovima omogućiti niz pogodnosti uključujući i jeftiniju kupnju lijekova.

Grad Požega je Habitusu dao na korištenje prostor u Vukovarskoj ulici broj 8, a program udruge, jedinstvene u nas, prepoznalo je i Ministarstvo zdravlja RH te najavilo potporu njenim aktivnostima.

– Cilj je edukacija građana, prevencija bolesti i očuvanje zdravlja ljudi pa ćemo na tribine i druge stručne skupove dovoditi naše najpoznatije stručnjake – nastavlja Grgić dodajući da će njihovi stručnjaci ići i u male sredine i na otvorene prostore gradova te se tako približiti građanima, a organizirat će, primjerice, vježbe za stare i bolesne osobe, trudnice itd.

Predviđeno je da se rad udruge financira donacijama te prilozima građana i članova iz ovog kraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije