Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žale se na Vrhovni sud

Udruga Franak zatražila hitni sastanak s predsjednikom Vlade oko zastare potraživanja

Zagreb: U parku Zrinjevac organiziran prosvjed Udruge franak pod nazivom "Vrijeme je!"
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.04.2023.
u 09:34

Očekuju da ih predsjednik Vlade RH pozove na sastanak u roku od osam dana, jer vremena više nema – zastara potraživanja nastupa za 55 dana

Udruga Franak uputila je pismo predsjedniku Vlade RH s molbom da primi njihovu delegaciju na hitni sastanak kako bi razgovarali o problemima na koje nailaze potrošači u ostvarivanju svojih prava na temelju kolektivne presude u slučaju franak.

- Želimo s predsjednikom Vlade RH razgovarati o pitanjima zastare potraživanja te o neučinkovitosti Vrhovnog suda RH koji manje od dva mjeseca prije zastare potraživanja preplaćenih anuiteta na temelju kolektivne presude i dalje nije donio bitne odluke vezano za konvertirane kredite, ali nije odlučio niti o ništetnosti cijelih ugovora s valutnom klauzulom CH – kažu u UF-u.

Smatraju da Vlada RH određenim zakonskim rješenjima može pomoći da potrošači ostvare svoja nedvojbena i evidentna prava, za što je, kažu, potrebna jedino politička volja, jer je Europska komisija davnih dana svojim mišljenjem omogućila Vladi RH da podigne zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj na potrebnu i učinkovitu razinu.

- Naše pismo dali smo na znanje i predsjedniku Vrhovnog suda RH kao i predsjedniku Građanskog odjela VSRH, jer je Vrhovni sud svojim odugovlačenjem upravo uzrokovao pravnu nesigurnost zbog koje mnogi građani s pravom na tužbu nisu još uvijek tužili banke radi obeštećenja - ističu u Udruzi Franak te dodaju da očekuju da ih predsjednik Vlade RH pozove na sastanak u roku od osam dana, jer vremena više nema – zastara potraživanja nastupa za 55 dana.

VIDEO Posljednja faza cestovnog povezivanja južne Dalmacije: Svečano otvorenje Stonske obilaznice

Komentara 1

LI
Linomedo
20:45 20.04.2023.

Treba prvo saznati kakve tajne dokumente je potpisao Marić sa bankarima. A drugo, da je Vrhovni sud ikada išta radio, ne bi bilo niti potrebe za konverzijom. Tim sucima je stvarno upala sjekira u med, ne rade ništa, a plaća od naroda sjeda i još pinka od bankara koji ih drže u šaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije