Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugoročne mjere

Udruga Franak dobila mjesto u radnoj skupini za slučajeve kredita u švicarcima

Švicarski franak
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
02.02.2015.
u 20:11

Iz Udruge Franak pozdravili su Vladin prijedlog Saboru da se tečaj 'švicarca' fiksira na razinu od 6,39 kuna za franak i za fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost

Udruga Franak izvijestila je na svom službenom Facebook-profilu da im je danas potvrđeno u Ministarstvu kako će Udruga dobiti mjesto u radnoj skupini za donošenje dugoročnih mjera u slučaju kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima. Ta će radna skupina s radom vjerojatno započeti već ovog tjedna.

– Udruga Franak založila se za sve fizičke nositelje koji imaju kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima pa nam je izuzetno drago da je Vlada s telefonske sjednice predložila Saboru amandmane na prijedlog izmjena Zakona o kreditnim institucijama kojima se fiksirani tečaj kune (6,39) za jedan franak primjenjuje i na fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost, odnosno slobodna zanimanja, obrtnike te poljoprivrednike. Mjera se uvodi s ograničenim rokom od godinu dana ili do donošenja dugoročnih mjera. Pozdravljamo ovaj potez Vlade – navode iz Udruge Franak.

Dodaju kako bez obzira na dosadašnje mjere ostaju odlučni da se njihovih pet zahtjeva, koji predstavljaju dugoročne mjere, moraju donijeti što prije. – Akcije paljenja svijeća (Večeri tišine za sve žrtve lihvarskih kredita) i dalje se nastavljaju. Ovaj vikend na redu je Hypo Alpe Adria banka – poručili su iz Franka.

 

>> Telefonska sjednica Vlade: Tečaj 'švicarca' fiksiraju obrtnicima i OPG-ima

>> Udruga Franak ministru Lalovcu: Protiv smo rješenja koja idu na teret poreznih obveznika

Komentara 7

CR
crocro
21:33 02.02.2015.

Na ovu temu uvijek se javlja jedan komentator koji bi bio "sav sretan kada bi na glavama dužničkih robova lihvarskih kredita banaka, mogao gasiti opuške". Na sadržaj njegovih redovnih komentara punih prijezira prema dužničkim robovima lihvarskih kredita mogao bi samo odgovoriti:"you're banging like Maksim on the division".

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:43 02.02.2015.

Nitko ne postavlja kljucno pitanje a to je kako je moguce da su banke iz Euro zone (talijanske, francuske, njemacke, astrijske jer su one te banke koje su izdavale famozne kredite) na teritoriju Hrvatske izdavale kredite vezane uz valutu trece drzave u ovom slucaju Svicarski Franak a ne vezane uz njihovu monetu Euro, kada vec nemaju povjerenja u nasu kunu. Niti jedna Svicarska banka nije u toj placki ucestvovala. Bankari znaju jako dobro zasto su to radili, isto kao sto znaju jako dobro zasto je nedavno Svicarska odvezala svoj Franak od Eura kada je bilo vise nego jasno da ce Draghi krenuti u tiskanje milijardi i milijardi novih novcanica. To bankrotirani bankari gule koze gradjanima ne bi li sebe spasili i to im je onemoguceno u drzavama tipa Svicarska, ali u banana drzavama kakva je nasa mogu raditi sto ih je volja.

MA
margaritas
21:35 02.02.2015.

Sramota , prvi prijedlog ministra Lalovca. Biti podstanar u vlastitom stanu,koji otplacujes vec deset godina,duzan si vise nego na pocetku otplate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije