Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Auxilium

'Pomozite koliko možete za projekt prihvatne kuće u Zagrebu'

Marijan Gubina
Foto: Branimir Bradarić
10.06.2015.
u 13:58

- Tu su razne radionice, duhovna obnova, pomoć psihologa, a imamo osigurane i učiteljice koje rade s djecom koja pohađaju škole kako ne bi zaostajali u gradivu, rekao je Gubina.

Humanitarna neprofitna udruga Auxilium pokrenula je projekt prihvatne kuće u Zagrebu koja je namijenjena za smještaj i boravak bolesne djece i njihovih roditelja s područja Slavonije i Baranje. Prema riječima predsjednika udruge Marijana Gubine u okviru kruće potrebitima nisu osigurani samo smještaj i hrana nego je organiziran i cijeli niz aktivnosti.

– Osmislili smo niz popratnih aktivnosti za djecu i roditelje. Tu su razne radionice, duhovna obnova, pomoć psihologa, a imamo osigurane i učiteljice koje rade s djecom koja pohađaju škole kako ne bi zaostajali u gradivu, rekao je Gubina. Uz to povezani su i sa udrugama u inozemstvu tako da za potrebe liječenja izvan Hrvatske preko njih se djeci i roditeljima osigurava prijevoz, smještaj, hrana… Organiziraju se i humanitarne akcije kako bi se prikupila financijska pomoć pri skupim liječenjima. Iz udruge pozivaju sve kojima treba ovakva vrsta pomoći da im se jave ali ujedno mole i sve koji su u mogućnosti da pomognu koliko mogu.

– Svjesni smo težine ekonomske situacije te stoga niti ne očekujemo da jedna županija, grad ili općina preuzme na sebe financiranje prihvatne kuće. Međutim, ako svatko pomogne po malo, što neće niti osjetiti, projekt će moći ići dalje i razvijati se na pravi način, istakao je Gubina. Udruga Auxilium osigurala je opremanje i uređenje prihvate kuće, koja ima 14 postelja, tako da su potrebna sredstva za njeno normalno svakodnevno funkcioniranje. Slavonija i Baranja odabrani su radi težine ekonomske situacije i činjenice da mnogi u ovom dijelu Hrvatske žive veoma teško.

Želja im je i na ovaj način dane provedene izvan doma, na liječenju, učiniti koliko god je to moguće ugodnima, a uz to omogućiti i da roditelji sve to vrijeme budu uz svoju djecu.

>> Hrvatski dizajneri udružili snage za pomoć Klaićevoj bolnici

Komentara 1

MG
marko.glasnovic.507
17:01 10.06.2015.

nek vam odrezu od documente ili gonga malo..nece oni ni osjetiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije