Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVAN OPROŠTAJ

Udovica Navaljnog nakon sprovoda objavila potresnu poruku: 'Ne znam mogu li podnijeti život bez tebe'

Opposition activist Navalny faces new charges
Foto: SERGEI FADEICHEV/NEWSCOM
1/39
01.03.2024.
u 14:49

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni pokopan je u Moskvi u petak, dva tjedna nakon što je iznenada umro u arktičkoj kaznenoj koloniji. Zbog mogućnosti da je uhite, njegova supruga Julija nije došla u Moskvu i nije nazočila sprovodu.

Julija Navaljna, udovica ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog, poručila je nakon sprovoda svojeg supruga da će ga zauvijek voljeti. "Hvala ti za predivnih 26 godina, hvala ti za ljubav, za to što si me uvijek podržavao, za to što si me nasmijavao čak i iz zatvora, za to što si uvijek mislio na mene. Ne znam kako da živim bez tebe, ali ću pokušati da budeš sretan zbog mene i ponosan na mene. Ne znam mogu li to podnijeti ili ne, ali pokušat ću", napisala je na Twitteru uz emotivnu snimku njezina supruga. 

Sigurno ćemo se sresti jednog dana. Imam toliko neispričanih priča za tebe, i imam toliko pjesama za tebe, glupih i smiješnih, općenito, da budem iskrena, strašne pjesme, ali one su o nama, i stvarno sam ti htjela dopustiti da ih slušaš. I stvarno sam htjela gledati kako ih slušaš, smiješ se i onda me grliš. Volim te zauvijek. Počivaj u miru", dodala je.

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni, da podsjetimo, pokopan je u Moskvi u petak, dva tjedna nakon što je iznenada umro u dobi od 47 godina u arktičkoj kaznenoj koloniji. Zbog mogućnosti da je uhite, njegova supruga Julija nije došla u Moskvu i nije nazočila sprovodu. Ona je, inače, za smrt svojega supruga okrivila ruskog predsjednika Vladimira Putina i vlast u Moskvi, no iz Kremlja demantiraju takve optužbe. U njegovoj smrtovnici tako stoji da je umro prirodnom smrću.

Navaljni, bivši odvjetnik, bio je najodlučniji kritičar Putina otkako je ruski čelnik došao na vlast krajem 1999., organizirajući ulične prosvjede i objavljujući istraživanja o navodnoj korupciji pripadnika vladajuće elite. Ali zbog niza kaznenih prijava za prijevaru i ekstremizam - za koje je Navaljni rekao da su politički motivirani - dobio je zatvorske kazne od preko 30 godina, a većina njegovih pristaša je pobjegla iz zemlje ili je u zatvoru. Navaljni je odlučio vratiti se u Rusiju iz Njemačke 2021. nakon što je liječen od, kako su zapadni liječnici rekli, trovanja nervnim agensom, no odmah je priveden. U artičkoj kaznenoj koloniji umro je 16. veljače ove godine.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO 'Otac joj je agent, varala je Navaljnog': Ovako su je Rusi diskreditirali, a postala je Putinova noćna mora

Komentara 1

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
15:58 01.03.2024.

Garant će uspjeti podnijeti život bez njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije